Badgeiser

Wat is een badgeiser?

Douchen en badderen doet u met water in een aangenaam warme temperatuur. Het warme water kan van een cv-ketel, boiler of geiser komen. Een badgeiser is een doorstroomtoestel en werkt op gas. Het koude leidingwater wordt opgewarmd, waardoor er uit de kraan verwarmd water stroomt tot zo'n 50 graden Celsius. Het verschil met een keukengeiser is dat een badgeiser meer capaciteit heeft en grotere hoeveelheden warm water kan verwarmen. Zo komt u nooit onder een koude douche te staan.

Bekijk ons aanbod badgeisers

Voordelen badgeiser

  • Onbeperkte hoeveelheid warm water
  • Elektrische ontsteking
  • Gebruik is voordeliger dan een boiler
  • Compact toestel dus overal te plaatsen
  • Zowel te huur als te koop bij Feenstra

Geiser badkamer

Badgeiser huren of kopen?

Bij Feenstra kunt u geisers voor de douche en bad zowel huren als kopen, net waar uw voorkeur naar uitgaat. De merken badgeisers die wij voeren zijn Nefit en Vaillant. Ziet u op tegen de aanschafkosten bij het kopen? Bij Feenstra kunt u er ook voor kiezen om een geiser te huren. Wij geven u graag kosteloos advies op maat.

Badgeiser advies

Kiezen tussen een geiser of boiler?

Geisers

Feenstra heeft uitsluitend gesloten gastoestellen met een elektronische ontsteking en een eigen veilige rookgasafvoer en luchttoevoer in haar assortiment. Daardoor mogen ze in een afgesloten ruimte worden geïnstalleerd. Omdat ze elektronisch worden gestart, hebben deze toestellen geen waakvlam. Geisers zijn doorstroomtoestellen, dit betekent dat zij oneindig veel warm water kunnen leveren, omdat het pas warm water oplevert wanneer er om gevraagd wordt. Wel moet u soms even wachten tot het water uit de kraan warm is.

Boilers

De boilers in ons aanbod zijn elektrisch en deze warmwatertoestellen hebben geen ventilatie-afvoer nodig. Net zoals de geiser, kan ook dit apparaat warm water leveren voor de douche en/of het bad. Een boiler is goedkoper in de aanschaf, maar duurder in gebruik. Een boiler houdt het water constant op temperatuur en levert direct een grote hoeveelheid warm water. Maar zal ook enige tijd nodig hebben om weer op te laden als al het warme water is verbruikt. Voor de inhoud adviseren wij 80 liter voor huishouden van één of twee personen en 120 liter voor drie of meer personen. We hebben ook 150 liter voor de grootverbruikers onder ons.

Badgeiser prijzen vergelijken

Wat u moet investeren in uw geiser, is geheel afhankelijk van het apparaat dat u koopt. Zo zijn de kosten van een geiser afhankelijk van enkele factoren, waaronder de capaciteit van het apparaat. Koopt u een geiser met een grote capaciteit, dan moet u hier wat meer in investeren. Heeft u geen grote capaciteit nodig voor uw geiser, dan kunt u geld besparen. De geisers bij Feenstra kunnen tussen de 10 - 16 liter warm water per minuut leveren. Vergeet ook niet dat er bij de aanschafkosten ook de installatiekosten en materiaalkosten in de prijs verwerkt zitten. De prijzen van de aanschaf inclusief installatie vindt u terug in onze webshop. Hier kunt u ook alle modellen met elkaar vergelijken.

Webshop badgeisers

Badgeiser