Menu

Duurzaam verwarmen

Stapsgewijs naar een duurzaam verwarmd huis

Een duurzaam verwarmd huis is goed voor het milieu en voor uw energierekening. Daarom is het slim om duurzame maatregelen te nemen. Maar hoe doet u dat? Veel mensen vragen zich dat af, blijkt uit een enquête van Feenstra, Natuur & Milieu en Itho Daalderop.

Subsidies en leningen

Maar liefst 5.224 mensen vulden de enquête over duurzaam verwarmen in, die in de Feenstra-nieuwsbrief van december stond. Ruim de helft van de respondenten gaf aan duurzame maatregelen te willen nemen. De meeste interesse gaat uit naar isoleren, een slimme thermostaat, het inregelen van de cv-ketel en een zonneboiler. De voornaamste belemmering om in actie te komen, is de financiering. 35% van de respondenten geeft aan te weinig geld te hebben. 71% wil wel investeren, maar dan het liefst stapsgewijs. Per stap willen zij niet meer dan € 2.500,-  betalen.

Wilt u verduurzamen? Verschillende subsidies en leningen helpen u op weg.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

Verduurzaam in 3 stappen

Stapsgewijs verduurzamen is heel goed mogelijk. Bijvoorbeeld door onderstaande maatregelen één voor één te treffen.

  • Onderzoek de isolatiemogelijkheden in uw huis, zoals isolatie van dak, vloer en spouwmuren. Daarmee houdt u de warmte in huis.
  • Kies voor een goed ventilatiesysteem. Daarmee zorgt u niet alleen voor een prettig en gezond binnenklimaat. Een warmteterugwinsysteem leidt ook tot minder warmteverlies.
  • Laat uw (aardgas)verwarmingsinstallaties vervangen door slimme, zuinige en milieubewuste systemen. Denk aan een (hybride) warmtepomp waarmee u uw eigen warmte milieubewust opwekt. Ook kunt u energie opwekken met zonnepanelen.

Benieuwd welke verduurzamingsstap bij uw situatie past?
Bekijk onze infographic

Zo draagt Feenstra bij aan de toekomst

U wilt toch ook een leefbare omgeving achterlaten aan uw kinderen en kleinkinderen? Dan is duurzaamheid het sleutelwoord. Feenstra ziet duurzame warmte als de toekomst. Daarom werken wij aan slimme, zuinige en milieubewuste installaties. Zoals de warmtepomp. Feenstra onderzoekt hoe de warmtepomp compacter kan worden. Zodat de warmtepomp straks ook eenvoudiger een plek in uw huis kan krijgen.