Menu

Warmtepomp

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Als vakman loopt Feenstra voorop. Wij zien duurzame warmte: slimme, zuinige en milieubewuste installaties als regel in de toekomst. Op basis van onze jarenlange relatie met klanten in heel Nederland weten wij hoe we de woning van iedere bewoner toekomstbestendig kunnen maken. Deze ontwikkeling is interessant voor iedereen die zijn/haar energienota wil verlagen en daarmee geld besparen, zelfvoorzienend wil zijn en waarde wil toevoegen aan de woning en milieubewust wil omgaan met de grondstoffen van de aarde.

Advies warmtepomp aanvragen

Voordelen warmtepomp

 • Fantastisch rendement
 • Lagere energiekosten
 • Duurzaam
 • Financiële steun
 • Gebruiksvriendelijk
 • Geluidloos
 • Lange levensduur

Lees hier alles over de voordelen!

Wat is een warmtepomp?

Warmtepompen halen met een warmtewisselaar warmte uit de onuitputtelijke bronnen lucht, bodem of grondwater. Deze warmte wordt door middel van proces met een koudemiddel (vergelijkbaar met de koudemiddelen zoals bijvoorbeeld de airco’s in auto’s of koelkasten) door de warmtepomp naar een hogere temperatuur gebracht en wordt vervolgens gebruikt als ruimteverwarming en of het verwarmen van tapwater. Omdat u vooral elektriciteit gebruikt in plaats van gas, bespaart u op uw energierekening en is het bijzonder milieuvriendelijk. Dit maakt verwarmen met een warmtepomp dus duurzaam verwarmen.

Hybride warmtepomp

Een hybride lucht/water warmtepomp is een apparaat waarmee warmte uit omgevingslucht wordt omgezet in warmte voor de verwarming van een woning. Hybride betekent dat twee toestellen met elkaar samenwerken. Het toestel bestaat uit een warmtepomp-deel en een cv-deel. Het warmtepomp-deel onttrekt en transporteert warmte uit omgevingslucht naar de woning. De cv-ketel heeft twee functies: bereiding van warm tapwater en - bij een hoge verwarmingsvraag - bijverwarmen of overnemen als het bijvoorbeeld een paar graden vriest.

Om uw woning te verwarmen, wordt voornamelijk elektriciteit gebruikt. Hierdoor daalt uw gasverbruik voor verwarming aanzienlijk. Het verbruik van elektriciteit stijgt, maar per saldo bent u goedkoper uit. En u spaart het milieu, omdat u de CO2-uitstoot flink verlaagd.

Interesse in warmtepomp?

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

In 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar. Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor o.a. de aanschaf van warmtepompen, maar ook voor zonneboilers.

De overheid gaat de komende jaren duurzame warmte stimuleren zodat huizen en bedrijven minder door gas worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Voor meer informatie:  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Financiering warmtepomp

Er bestaan verschillende manieren om de energiebesparende maatregelen te financieren. Gebruik maken van geleend geld kan heel voordelig zijn. Vaak is de besparing na de aanpassing groter dan aflosbedrag van de lening. Financieringsmogelijkheden zijn:

 • Energiebespaarlening
 • Meefinancieren in hypotheek
 • Regionale duurzaamheidslening
 • GreenloansGreen

Duurzaam verwarmen is de toekomst

Samen met Natuur & Milieu en Itho Daalderop hebben wij onderzocht duurzame warmte voor u betekent. Ruim 5000 respondenten hebben de enquete ingevuld. Zo hebben we een goed beeld bij duurzaam verwarmen. 

Bekijk de uitkomsten van onze enquête