Menu

Subsidie zonneboiler

Subsidie zonneboiler 2017

Een zonneboiler zorgt voor warm water in huis. Door het gebruik van een zonneboiler verbruikt u minder gas en is er minder CO2 uitstoot. Daardoor is een zonneboiler vorm van groene energie en een duurzame investering. Vanuit de Rijksoverheid worden subsidies verstrekt om duurzame energie initiatieven te promoten. Sinds 1 januari 2016 kunt u gebruikmaken van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie), waar ook de subsidie voor warmtepompen onder vallen.

De subsidie voor zonneboilers zorgt voor een aanzienlijke verlaging op de totale aanschafprijs. Dit voordeel kan oplopen tot wel € 2000,-. De ISDE zonneboiler subsidie is geldig voor zowel consumenten als de zakelijke sector. 

Vrijblijvend zonneboiler advies

Subsidie zonneboiler 2017

Subsidie zonneboiler aanvragen

 Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor zonneboilers in 2017 moet de zonneboiler voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De zonneboiler heeft een totale apertuuroppervlakte van ten hoogste 200 m2.
  • De zonneboiler is bedoeld voor het maken van warm tapwater of voor het leveren van ruimteverwarming in combinatie met het maken van warmtapwater.
  • De zonneboiler is voorzien van een productkaart en de bijbehorende technische documentatie.

Het aanvragen van subsidie voor een zonneboiler kunt u doen op de website van de Rijksoverheid.

Subsidie aanvragen

Zonneboiler financieren

Er zijn verschillende mogelijkheden om de voorfinanciering van een zonneboiler mogelijk te maken. Hierdoor kunt u ook zonder eigen vermogen gelijk al beginnen met besparen. Hierbij kunt u denken aan de Energiebespaarlening waar u tegen een lage rente tot € 25.000 kunt lenen. Of denk aan het laten meefinancieren van een nieuwe zonneboiler in uw hypotheek. Hierdoor profiteert u van de hypotheekrenteaftrek.

Duurzame financiering op een rij

Zonneboiler