Menu

Een energiezuinig huis met de Energiebespaarlening

Overweegt u uw woning energiezuiniger te maken? Dan is de Energiebespaarlening misschien iets voor u. Tegen een aantrekkelijke rente kunt u geld lenen om energiebesparende maatregelen in huis te treffen.

bespaar varkenDe Energiebespaarlening is beschikbaar voor woningeigenaren die willen investeren in een energiezuiniger huis. ‘Veel mensen wíllen hun huis wel energiezuiniger maken. Maar vanwege de kosten komt het er vaak niet van. Ze stellen het uit of doen elk jaar een klein beetje’, vertelt Liesbeth Rooijmans van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). ‘De Energiebespaarlening kan uitkomst bieden.’

Hoe werkt de Energiebespaarlening

Iedereen die eigenaar en bewoner is van een bestaande woning kan de Energiebespaarlening aanvragen bij SVn. Het maximale bedrag dat u kunt lenen is 25.000 euro. De Energiebespaarlening kunt u inzetten om bij Feenstra bijvoorbeeld een cv-ketel te kopen. Maar ook voor isolatie, zonnepanelen en ventilatie van Feenstra kunt u de lening gebruiken. SVn stort het geleende bedrag in een bouwkrediet. U dient de factuur van Feenstra in bij SVn. Vervolgens betaalt SVn rechtstreeks uit aan Feenstra. U hoeft zelf dus niets voor te schieten.

Woningeigenaren kunnen een Energiebespaarlening aanvragen via www.ikinvesteerslim.nl/energiebespaarlening.

De voordelen van de Energiebespaarlening

  • De Energiebespaarlening heeft over het algemeen een lagere rente dan andere leningen.
  • Via maandelijkse aflossingen van de lening kunt u de kosten over meerdere jaren spreiden. 
  • Bij een goede investering in energiebesparende producten kunt u direct besparen op de stookkosten. De besparing kan zelfs genoeg zijn om de maandelijkse aflossing van de Energiebespaarlening te dekken.
  • Het wooncomfort stijgt. Goede ventilatie levert een fris en gezond huis op. En met spouwmuurisolatie en vloerisolatie blijft het in de winter lekker warm binnen. 
  • De woning krijgt een beter energielabel.

Hoe kunt u energie besparen?

Een slimme investeerder aan het woord

‘Ik hield iedere maand de energiemeter bij. Al tijdens de verbouwing van onze woning verbruikten we enorm veel energie, terwijl we er toen nog niet eens woonden’, vertelt John Spring in ’t Veld. ‘Het was duidelijk dat we energiebesparende maatregelen moesten nemen. Maar verbouwen is al duur genoeg. Dus we moesten bedenken wat we als eerste zouden laten doen: een HR+ ketel, vloerisolatie of hoogrendementsbeglazing? Dankzij de Energiebespaarlening hoefden we niet te kiezen en konden we alle drie de maatregelen laten uitvoeren.’ 

Heeft u plannen om te investeren in een energiezuiniger huis? Lees hier meer over de subsidies en regelingen.

Duurzaam investeren