Menu

Groene woning is geld waard

Bezitters van een woning met een groen energielabel hebben een streepje voor op de huizenmarkt. Energiezuinige woningen brengen meer op én zijn sneller verkocht. Die conclusie trekken onderzoekers van Tilburg University en de Universiteit Maastricht.

Energielabel verplicht

Woningverkopers zijn sinds januari 2015 verplicht om een energielabel te overhandigen aan de koper. Wie geen label heeft, riskeert een boete. De overheid heeft elke Nederlandse woning een voorlopig energielabel toegewezen, gebaseerd op openbare gegevens over de woning, zoals bouwjaar en woningtype.

WAAROM ENERGIELABEL

Negatief imago energielabel

De automatische toekenning deed veel stof opwaaien omdat het label vaak niet strookte met de werkelijkheid. Huizenverkopers moesten in dat geval zelf in actie komen om het juiste label te bemachtigen.

Positieve uitkomst

Een half jaar na dato namen onderzoekers van Tilburg University en de Universiteit Maastricht de tussenstand op. Uit hun onderzoek blijkt dat een groene woning (energielabel A of B) 6.000 euro meer oplevert. Een groen label bespoedigt de verkoop bovendien met gemiddeld 24 dagen. Een groene woning is dus geld waard!

Profiteer ook van een groene woning!

Een groen energielabel is niet alleen gunstig voor huisverkopers. Ook als woningbezitter kunt u profiteren van een energiezuinig huis. Uw energierekening daalt, uw wooncomfort stijgt en u draagt bij aan een beter milieu. Er zijn allerlei manieren om een beter energielabel te bemachtigen. Zoals uw woning (nog beter) isoleren of een zuinigere hr-ketel.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Lees alles over de energiebesparende maatregelen van Feenstra. En vraag een adviesgesprek aan.

Lees alles over het Energielabel