Senioren alarm

Een alarmsysteem voor ouderen

Een onveilig gevoel is niet prettig. En er is niet altijd hulp bij de hand. Gelukkig zijn er technische hulpmiddelen die daar prima bij kunnen helpen.
Neem het verhaal van Joke (77 jaar). Ze is wat slecht ter been, maar ze redt zich prima binnenshuis. Haar twee zonen helpen haar daar waar nodig met de boodschappen. Toch voelt ze zich af en toe wat onrustig en toch ook enigszins onveilig. Je hoort zo veel tegenwoordig...

Na overleg met haar kinderen besloot ze een alarmsysteem in te zetten. Dit systeem zorgt ervoor dat haar woning ‘in de gaten’ wordt gehouden als ze niet thuis is. Daarnaast voorziet het systeem in een draagbare knop die ze kan indrukken bij onraad of paniek. Haar zonen en schoondochters worden dan om de beurt gebeld. En ze draagt de knop écht niet de hele dag, maar vooral op momenten dat ze het nodig acht. Wanneer dat dan is? Bijvoorbeeld als ze gaat douchen, want de vloer is dan nat en glad. Maar ook als er in de avond wordt aangebeld, heeft ze hem bij de hand. Zo geeft een kleine interventie toch een veiliger gevoel.

Ook interesse?

Kosteloos advies aanvragen

Senioren alarmsysteem

Senioren alarm review

Alarmsysteem ouderen testimonial

Noodknop senioren

Voordelen alarm voor ouderen

 • Tijdelijk upgrade naar LCD bedieningspaneel en gratis 2 alarmsleutels!
 • Beveiligde verbinding met eigen bemande meldkamer
 • Professionele installatie inclusief installatiecertificaat
 • Periodiek onderhoud & 24/7 service bij storingen

Direct verbonden met onze eigen meldkamer

Omdat het seniorenalarm altijd in verbinding staat met onze eigen meldkamer, kan er bij alarmering snel actie worden ondernomen. Kiest u voor één of meer rookmelders in uw pakket, dan staan ook deze in verbinding met onze meldkamer. Dus ook als u niet thuis bent, wordt u gewaarschuwd voor brand of inbraak. De meldkamer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bemand door een team gecertificeerde centralisten. Zodra er een melding binnenkomt, wordt er contact opgenomen met de waarschuwingsadressen. Deze adressen kunnen familie en/of mantelzorgers zijn, maar bijvoorbeeld ook omwonenden.

Hulpdiensten inschakelen

Omdat het vaak niet mogelijk is direct hulpdiensten in te schakelen, omdat deze overheidsdiensten een geverifieerd alarm eisen, is juist nu de sociale veiligheid van groot belang voor de oudere. Door als omwonende of familielid te controleren of er inderdaad sprake is van bijvoorbeeld een medisch ongeval, kan vanuit onze meldkamer snel een ambulance of andere hulpverlenende dienst worden ingeschakeld.

Senioren alarmsysteem actie

Noodknop voor ouderen

Het seniorenalarm van Feenstra biedt onder andere een noodknop, zodat er snel hulp kan komen om te helpen als er wat aan de hand is. Bij ongevallen zijn ouderen namelijk niet altijd in staat om zelf de hulpdiensten te bellen. Zo verkleinen de systemen van Feenstra de kans op (ernstig) letsel bij ongevallen. Ook helpt het systeem ouderen langer thuis te blijven wonen.

Na één druk op de noodknop krijgen de opgegeven waarschuwingsadressen bericht van onze meldkamer. Denk hierbij aan buren, familie en/of mantelzorgers die snel ter plekke kunnen zijn. De paniekknop van Feenstra is zowel als armband als ketting te gebruiken, zodat ouderen de knop altijd bij de hand hebben. Daarnaast is het alarmsysteem ook bij andere dreigende situaties zoals inbraken of brand te gebruiken.

Gratis een vrijblijvende offerte

Met het Feenstra seniorenalarm kunt u sneller hulp bieden en kunnen senioren langer en veiliger thuis wonen. Bent u benieuwd naar de tarieven voor een ouderenalarm? Vraag dan direct gratis en vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze veiligheidsexperts zal dan telefonisch contact met u opnemen en de woonsituatie en wensen bespreken. Zo weet u zeker dat u straks een echt veilig gevoel heeft.

Gratis en vrijblijvend advies

Sociale Veiligheid

Juist in gevallen waarin ouderen zichzelf niet meer volledig zelf kunnen redden is sociale veiligheid van groot belang. Ga daarom af en toe even langs bij ouderen om te kijken of alles goed gaat.

Sociale veiligheid kan ook worden vergroot met de systemen van Feenstra. Behalve een paniekknop, kunt u bijvoorbeeld ook gas- en rookmelders toevoegen aan het alarmsysteem. Ook kunt u een camerasysteem toevoegen aan het pakket.

 • Professionele installatie
 • Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen
 • Verbinding met bemande meldkamer
 • Eenvoudige bediening via de app

Feenstra huisbeveiliging certificeringen

 • Techniek Nederland
 • Feenstra Meldkamer Pac
 • KM req 260x100
 • Borg certificaat beveiliging
 • ACN logo
 • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
 • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra