Inbraakpreventie

inbraakpreventieAls uw woning ’s avonds donker is, is het voor een inbreker makkelijker te zien dat u niet thuis bent. Zo kan hij ongezien zijn gang gaan, zeker als u geen inbraakpreventie inzet. Uit gegevens van de politie blijkt dat 60% van de inbraken wordt gepleegd in de donkere maanden (oktober t/m maart). Ook wordt er in de zomermaanden veel ingebroken, doordat men op vakantie gaat. 


Gemiddeld wordt er 240 keer per dag ingebroken in woningen in Nederland! 

Natuurlijk wilt u een inbraak voorkomen. Inbraakpreventie bestaat uit vele manieren om uw huis en dierbaren met beveiliging beter te beschermen en te zorgen voor een veilig gevoel. Zo is volgens de Rijksoverheid 1 op de 4 inbraken eenvoudig te voorkomen door de deur op slot te doen. Naast de inbraakpreventie die u zelf kunt toepassen, bieden ons alarmsystemen ook optimale bescherming.

Inbraakpreventietips

Om u te helpen uw huis en spullen goed te beschermen, hebben we de volgende inbraakpreventietips voor u op een rijtje gezet:

 • Plaats waardevolle spullen zoals tablets, telefoons en andere electronica uit het zicht.
 • Zorg dat inbrekers zich niet kunnen verschuilen achter struiken, muren en schuttingen in de tuin en dat buren en voorbijgangers uw woning goed kunnen zien.
 • Zet eventuele inbrekers in het licht via buitenverlichting met sensoren. Gebruik hiervoor een tijd- of schemerschakelaar. Laat tevens in huis licht branden als u even van huis bent. 
 • Draai uw deur altijd op slot als u weg bent. Controleer of uw sloten beveiligd zijn tegen cilindertrekken.Daarnaast is het beter om hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen of SKG 2 of 3 keurmerk te hebben. Dit vermindert de kans op een inbraak met 90%!
 • Maak afspraken met uw buren om een oogje in het zeil te houden of start een buren-app via bijvoorbeeld Whatsapp om elkaar op de hoogte te houden.
 • Met een huisbeveiligingssysteem laten insluipers uw woning links liggen. Kies voor een alarmsysteem dat is aangesloten op een meldkamer en hierdoor direct alarm slaat bij inbraak én bij brand. Een veilig gevoel voor u en uw dierbaren.
 • Schrijf uw huisadres niet op uw koffer als u met het vliegtuig gaat. Uw naam en mobiele nummer is genoeg.
 • Laat via social media niet zien dat u langere tijd van huis bent en spreek geen voicemail in.
 • Zorg dat u zo min mogelijk post krijgt.
 • Heeft u ramen die u nooit opendoet? Schroef ze dan vast aan het kozijn.
 • Vraag uw buren hun (tweede) auto op uw oprit te zetten. Zo ziet het huis er bewoond uit.
 • Laat wat spullen op tafel liggen, bijvoorbeeld een krant, boek of kopje. Zo ziet uw huis er bewoond uit.
 • Laat regelmatig iemand langskomen om de gordijnen open en dicht te doen, de post weg te halen en de planten water te geven.
 • Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het inbrekers makkelijk maken om naar binnen te klimmen.

Optimale huisbeveiliging

Bewegingsmelder

De bewegingsmelder, ook wel bewegingssensor of passief-infra-rood-melder genoemd, wordt aangesloten op het Feenstra draadloze alarmsysteem.

Raambeveiliging

Houd ongewenste gasten buiten. Beperk inbraak via raam of deur tot een minimum met raambeveiliging.

Deurbeveiliging

Met een goede deurbeveiliging verhoogt u de veiligheid van uw woning. Maar waar moet u op letten?

Persoonlijk advies over inbraakbeveiliging

Feenstra levert een beveiligingscamerasysteem en een draadloze alarmsystemen om uw huis optimaal te beveiligen. Wij geven u graag meer informatie over hoe u uw huis, gezin en eigendommen het beste kunt beveiligen tegen inbraak.

veiligheid