Inbraakpreventie

Hoe kunt u een inbraak voorkomen?

Inbraakpreventie bestaat uit vele manieren om uw huis en dierbaren beter te beschermen en te zorgen voor een veilig gevoel. Zo is volgens de Rijksoverheid 1 op de 4 inbraken eenvoudig te voorkomen door de deur op slot te doen. Om het politie keurmerk 'Beveiligde Woning' te krijgen moet u aan de volgende eisen voldoen:

  • Goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk
  • Verlichting bij de buitendeuren
  • Zicht op degene die voor de deur staat

Maar weet u eigenlijk wel hoe veilig u woont? Met de Veilig Wonen Check bent u daar zo achter.

Gemiddeld wordt er 240 keer per dag ingebroken!

Als uw woning ’s avonds donker is, is het voor een inbreker makkelijker te zien dat u niet thuis bent. Zo kan hij ongezien zijn gang gaan, zeker als u geen inbraakpreventie inzet. Uit gegevens van de politie blijkt dat 60% van de inbraken wordt gepleegd in de donkere maanden (oktober t/m maart). Wilt u weten hoe u uw woning en waardevolle bezittingen goed kunt beschermen?

Vraag vrijblijvend advies aan

Inbraakpreventie

Inbraakpreventietips

Om u te helpen uw huis en spullen goed te beschermen, hebben we de volgende inbraakpreventietips voor u op een rijtje gezet.

#1

Plaats waardevolle spullen zoals tablets, telefoons en andere elektronica uit het zicht en bij voorkeur in een kluis.

#2

Markeer dure goederen door middel van een dna stift, maak foto's en noteer serienummers.

#3

Spreek met uw buren af een oogje in het zeil te houden. Start een buren-app via Whatsapp om elkaar te informeren.

#4

Zorg dat er geen ladders, vuilcontainers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het inbrekers makkelijk maken om naar binnen te klimmen.

#5

Zorg voor goed zicht op uw woning en dat inbrekers zich niet kunnen verschuilen achter struiken, muren en schuttingen in de tuin.

#6

Zet inbrekers in het licht via buiten verlichting met sensoren. Gebruik hiervoor een tijd- of schemerschakelaar. Laat ook in thuis licht branden als u even weg bent.

#7

Geen sleutels buiten verstoppen. Deurmat en bloempot zijn geen ‘geheime plaatsen’.

#8

Haal de sleutel uit de binnenkant van het slot.

#9

Heeft u ramen die u nooit opendoet? Schroef ze dan vast aan het kozijn.

Anti-inbraaktips als u met vakantie bent

Helaas wordt er ook in de zomermaanden veel ingebroken, tijdens de vakantieperiode als veel mensen van huis zijn. Om u te helpen uw huis en eigendommen goed tijdens deze periode ook goed te beschermen, hieronder nog wat inbraakpreventietips voor als u lange periode van huis bent.

#1

Schrijf uw huisadres niet op uw koffer als u met het vliegtuig gaat. Uw naam en mobiele nummer is genoeg.

#2

Vraag uw buren hun (tweede) auto op uw oprit te zetten. Zo ziet het huis er bewoond uit.

#3

Laat wat spullen op tafel liggen, bijvoorbeeld een krant, boek of kopje. Zo ziet uw huis er bewoond uit.

#4

Laat via social media niet zien dat u langere tijd van huis bent en wees voorzichtig met uw afwezigheidsbericht op uw voicemail en in uw e-mail.

#5

Vertel een beperkt aantal familieleden en vrienden wanneer en waar u met vakantie bent. Zorg er voor dat ze in geval van nood uw woning in kunnen.

#6

Zorg dat u zo min mogelijk post krijgt, of laat dit uit het zicht leggen. Laat tevens geen volle vuilniszakken bij uw huis achter.

Inbraakpreventie door optimale huisbeveiliging

Feenstra heeft beveiligingscamera´s en een draadloze alarmsystemen om uw huis optimaal te beveiligen. Wij geven u graag meer informatie over hoe u uw huis, gezin en eigendommen het beste kunt beveiligen tegen inbraak.