Menu

IP-camera

Wat is een IP-camera?

IP camera

Een IP-camera is een beveiligingscamera die van een netwerk gebruik maakt voor de opslag van de gemaakte beelden. De afkorting IP staat voor Internet Protocol. De camera gebruikt het computernetwerk om de opgenomen videobeelden naar een computer of naar een aan het netwerk (extern) verbonden opslag te versturen. 

Hoe werkt een IP-camera?

De IP-camera wordt aangesloten op een internet netwerk voor het versturen van de beelden. Dit kan wifi (draadloos) of via de ethernetkabel in uw router (bedraad). Via uw computer kunt u de voorkeuren van de camera's instellen. Vervolgens kunt u de cameraopnames gemakkelijk bekijken via uw computer, smartphone, of tablet.

Beveiligingscamera's bekijken

Wat zijn de voordelen ten opzichte van 'gewone' analoge camera's?

  • Een IP-camera levert hoge kwaliteit beeld en heeft geen problemen omgevingsfactoren zoals bijvoorbeeld tegenlicht.
  • Ook zijn er meerdere camerainstellingen mogelijk; zoals alleen opnemen wanneer er daadwerkelijk beweging wordt gedetecteerd.
  • Er is nauwelijks verschil van de kwaliteit tussen live beeld en opgenomen beelden.
  • Een IP-camera is makkelijker te installeren, omdat het geen aparte stroomvoorziening nodig heeft.
  • De camera's zijn zowel draadloos als bekabeld via het lokale netwerk te koppelen aan de opnamerecorder.
  • IP-camera's kunnen ook op een alarmsysteem worden aangesloten.

IP beveiligingscamera's van Feenstra

De Feenstra beveiligingscamera's CameraCompleet en CameraRoyaal zijn IP-camera's. Zij hebben een eigen NVR-recorder voor het opslaan van de bewakingsbeelden. Deze recorder staat los van uw internet netwerk, maar de camera's worden er wel (draadloos) op aangesloten om de beelden van afstand te kunnen bekijken via de app. Ook zijn ze voor zowel binnen als buiten geschikt

Consumentenbond ip cameraBeste koop volgens de Consumentenbond

Het beveiligingspakket CameraCompact heeft geen eigen netwerk, maar de opslag en bediening gaat via de Cloud. De Netgear camera van CameraCompact is in 2015 door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop met een cijfer van 7,3!

Meest gekozen: 
CameraCompleet

CameraCompleet

Bekijken