Houd uw woning in de gaten met slimme beveiliging

Woninginbraken

De meeste woninginbraken vinden plaats in de winter tussen 17.00 en 19.00 uur. Dankzij steeds slimmere technieken kunt u uw woning eenvoudig beveiligen tegen inbraak en diefstal. Woninginbraak heeft een grote impact op het gevoel van veiligheid. Naast het feit dat er waardevolle spullen zijn verdwenen, zijn er tevens vreemden in uw huis geweest die aan uw bezittingen hebben gezeten. Gelukkig kunt u zelf veel doen om het een inbreker zo moeilijk mogelijk te maken.

‘Bij een inbraak mag u ervan uitgaan dat de politie binnen 10 tot 15 minuten ter plaatse is. Dat is snel, maar vaak niet snel genoeg. U zult dus zelf maatregelen moeten nemen om de inbreker te signaleren. Dat kan heel eenvoudig met elektronische beveiligingsapparatuur.’ Aan het woord is Erwin Schoemaker, directeur van VEBON-NOVB, ondernemersvereniging voor brandveiligheid en beveiliging.

Slimme technieken voor huisbeveiliging

Allerlei slimme technieken zijn voorhanden om dagelijkse handelingen in uw woning te automatiseren – dit is ook wel bekend als domotica of smarthome. Zulke systemen zijn er ook voor beveiliging. Met apps als Homewizard kunt u op afstand uw huis bewoonbaar laten lijken. Bijvoorbeeld door vanuit de auto in de file alvast de verlichting op de benedenverdieping aan te doen. Dit verkleint de kans dat een inbreker uw huis als doelwit ziet.

slimme technieken

Beveiligingscamera met internet

Een ander slim systeem is camerabeveiliging die is aangesloten op internet. Zo kunt u de camera’s via een app heel eenvoudig op afstand bedienen. En als iemand thuis aanbelt, ziet u op uw mobiele telefoon wie er voor de deur staat. Het enige wat u hiervoor naast het camerasysteem nodig heeft, is een tablet of smartphone met internetverbinding.

Erwin Schoemaker: ‘Beveiligingsapparatuur heeft vaak handige extra’s. Zo kunt u de sensoren van uw alarminstallatie koppelen aan uw mobiele telefoon of tablet. U krijgt dan niet alleen een bericht als het alarm afgaat, maar bijvoorbeeld ook als de kinderen na school veilig zijn thuisgekomen.

Ook is het mogelijk om via de camera’s mee te kijken in en om uw huis. Zo kunt u het systeem bijvoorbeeld gebruiken als een babyfoon. Of de auto, het tuinmeubilair of uw voordeur in de gaten houden. Zulke handigheidjes zijn heel nuttig in het dagelijks leven.’

Voordelen van beveiliging door Feenstra

Bij Feenstra kunt u terecht voor huisbeveiliging. We hebben camera- en alarmsystemen. 

  • Persoonlijk advies door een adviseur
  • Installatie door een gecertificeerd monteur
  • Aansluiting op onze alarmcentrale
  • Bediening via app mogelijk
  • Inclusief service & onderhoud

Meer weten over huisbeveiliging?

Advies beveiliging

Beveiliging van Feenstra