Houd uw woning
in de gaten met
slimme beveiliging

advies beveiliging

De meeste woninginbraken vinden plaats in de winter tussen 17.00 en 19.00 uur. Dankzij steeds slimmere technieken kunt u uw woning eenvoudig beveiligen. Ook als u onderweg bent.

‘Bij een inbraak mag u ervan uitgaan dat de politie binnen 10 tot 15 minuten ter plaatse is. Dat is snel, maar vaak niet snel genoeg. U zult dus zelf maatregelen moeten nemen om de inbreker te signaleren. Dat kan heel eenvoudig met elektronische beveiligingsapparatuur.’ Aan het woord is Erwin Schoemaker, directeur van VEBON-NOVB, ondernemersvereniging voor brandveiligheid en beveiliging.

Slimme technieken voor huisbeveiliging

Allerlei slimme technieken zijn voorhanden om dagelijkse handelingen in uw woning te automatiseren – dit is ook wel bekend als domotica of smart home. Zulke systemen zijn er ook voor beveiliging. Met apps als Homewizard kunt u op afstand uw huis bewoonbaar laten lijken. Bijvoorbeeld door vanuit de auto in de file alvast de verlichting op de benedenverdieping aan te doen. Dit verkleint de kans dat een inbreker uw huis als doelwit ziet.

Beveiligingscamera met internet

Een ander slim systeem is camerabeveiliging die is aangesloten op internet. U kunt de camera’s daardoor heel eenvoudig op afstand bedienen. En als iemand aanbelt, ziet u op uw mobiele telefoon wie er voor de deur staat. Het enige wat u hiervoor naast het beveiligingscamerasysteem nodig heeft, is een tablet of smartphone met internetverbinding.

Handige extra’s van beveiligingsapparatuur

Erwin Schoemaker: ‘Beveiligingsapparatuur heeft vaak handige extra’s. Zo kunt u de sensoren van uw alarminstallatie koppelen aan uw mobiele telefoon of tablet. U krijgt dan niet alleen een bericht als het alarm afgaat, maar bijvoorbeeld ook als de kinderen na school veilig zijn thuisgekomen. Ook is het mogelijk om via de camera’s mee te kijken in en om uw huis. Zo kunt u het systeem bijvoorbeeld gebruiken als een babyfoon. Of de auto, het tuinmeubilair of uw voordeur in de gaten houden. Zulke handigheidjes zijn heel nuttig in het dagelijks leven.’

Lees hier wat er gebeurt als u een alarmsysteem van Feenstra heeft.

Beveiliging van Feenstra

Alarmsysteem Royaal BeveiligingBij Feenstra kunt u terecht voor beveiliging met alarmsysteem en beveiligingscamera’s. 
Voordelen beveiliging van Feenstra:

  • Melding bij (poging tot) inbraak
  • Aangesloten op virtuele of bemande centrale.
  • Draadloos, gecertificeerd systeem.
  • Tijdelijk geen installatiekosten t.w.v. € 99,-

Meer weten over huisbeveiliging?

advies beveiliging