Huurcontract open toestel

Informatie huurcontract open toestel

Feenstra heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Veiligheid van haar medewerkers maar ook van haar klanten. U huurt een open toestel (kachel of geiser). Dit toestel staat in open verbinding met de ruimte waarin deze is geplaatst. Bij onvolledige verbranding van gas kan koolmonoxide (CO) vrijkomen. Indien CO in te hoge concentraties de ruimte binnendringt bestaat de kans op koolmonoxidevergiftiging. Jaarlijks maken koolmonoxide-incidenten veel onnodige slachtoffers.

Veiligheid voorop

Om uw veiligheid te waarborgen heeft Feenstra recent haar regels rondom open toestellen aangescherpt. In het kader hiervan plaatsen onze vakmannen bij de volgende onderhoudsbeurt een koolmonoxidemelder in de ruimte waar uw toestel hangt. Dankzij een koolmonoxidemelder woont u veiliger, omdat deze waarschuwt wanneer koolmonoxide vrijkomt. Bij deze brief heeft u ook een folder ontvangen met alle informatie over koolmonoxide en meer informatie over de koolmonoxidemelder.

Wijziging algemene voorwaarden

Per 1 mei a.s. gelden nieuwe algemene voorwaarden. De nieuwe algemene voorwaarden die voor uw huurcontract van toepassing zijn, heeft u gelijktijdig met de brief ontvangen. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Toevoeging van een koolmonoxidemelder als onderdeel van uw huurcontract.
  • Verplichte keuring van de ruimte waarin uw open toestel staat tijdens het onderhoud om te bepalen of deze voldoet aan alle veiligheidsnormen.
  • Verplicht jaarlijks onderhoud.

Tariefwijziging van uw abonnement

Wegens de uitbreiding van de dienstverlening als onderdeel van uw huurcontract, waaronder een verplichte koolmonoxidemelder en keuring van de opstelruimte, zal het maandelijkse huurtarief met €1,- worden verhoogd. De verhoging wordt doorgevoerd op de eerst volgende incasso na plaatsing van de koolmonoxidemelder.

Algemene voorwaarden

Heeft u vragen?

We doen er alles aan om u tot volle tevredenheid te laten genieten van warmte en warm water.

Mocht u naar aanleiding van deze brief uw huurcontract willen beëindigen of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 088 8455 000 en toets daarna 24 (lokaal tarief). Onze mensen helpen u graag. 

Meest gestelde vragen