Veelgestelde vragen concentrische rookgasafvoer

concentrische rookgasafvoerLees hier de veelgestelde vragen + antwoorden over de concentrische rookgasafvoer. Feenstra geeft als expert in verwarming graag antwoord op al uw vragen. Mocht u uw vraag niet beantwoord zien, kunt u altijd bellen met onze Klantenservice, tel: 088 - 8455 000.

 

Veelgestelde vragen over de concentrische rookgasafvoer

De nieuwe afvoer is in de meeste gevallen (met uitzondering van hoogbouw) te plaatsen. Indien u wilt weten of dit in uw specifieke situatie en bij uw cv-ketel ook mogelijk is, neem dan contact op met ons klantcontactcentrum. Graag wijzen wij u erop dat de door Feenstra geplaatste rookgasafvoeren die niet ouder zijn dan 15 jaar en waarbij er elke twee jaar onderhoud wordt gepleegd uiteraard veilig zijn. Bij elke onderhoudsbeurt controleren wij de veiligheid van uw rookgasafvoer en is het derhalve niet nodig een extra investering te doen. U hoeft zich geen zorgen over uw veiligheid te maken. Als extra zekerheid kunt u overwegen een koolmonoxidemelder te plaatsen. Wanneer u dit via Feenstra regelt, installeren wij de Honeywell XC70-NE. 

Mocht u overwegen uw rookgasafvoer te vervangen, dan zullen de mogelijkheden en de kosten die hiermee gemoeid zijn per situatie anders zijn. De door Feenstra geplaatste traditionele rookgasafvoeren die niet ouder zijn dan 15 jaar en elke twee jaar worden gecontroleerd zijn uiteraard veilig.

Dit kunt u inderdaad eenvoudig zien. Wanneer er twee buizen bij uw cv-ketel zijn geïnstalleerd, maakt de ketel gebruik van een gescheiden luchtaanvoer- en rookgasafvoer-systeem. Bij één buis maakt u al gebruik van de nieuwe concentrische rookgasafvoer

Bent u klant bij Feenstra en overweegt u de installatie van onze nieuwe rookgasafvoer, dan is dat uiteraard mogelijk. Neem contact op met ons klantcontactcentrum (tel: 088 8455 000) over uw mogelijkheden en kosten. Bij de vervanging van uw cv-ketel installeren wij sowieso het nieuwe systeem.

In Nederland is het altijd gebruikelijk geweest om losse aan- en afvoerpijpen te plaatsen. Ook de aan- en afvoer van de cv-ketels was conform deze standaard. Nu stap voor stap ketels en materialen voor concentrische aansluitingen beschikbaar komen, is het een logische stap om in het kader van extra veiligheid voor bewoners over te gaan naar deze nieuwe pijp-in-pijp oplossing.

Een bijkomend voordeel van de nieuwe afvoer is dat hij ruimte bespaart. In plaats van twee afvoer/aanvoerbuizen wordt er slechts één buis geïnstalleerd. 

De concentrische oplossing zal helpen in het voorkomen van schadelijke hoeveelheden koolmonoxide voor zover deze zich in het rook- en luchtcircuit van de ketel bevinden. Bij een te grote concentratie koolmonoxide uit uw cv-ketel zal uw ketel in storing vallen en zal er geen koolmonoxide meer worden uitgestoten vanuit uw ketel. Er zal echter, bij onvolledige verbranding, altijd enige mate van koolmonoxide ontstaan. Deze beperkte hoeveelheid is veelal echter niet schadelijk, zeker niet wanneer er voldoende wordt geventileerd.

Het plaatsen van een CO-melder zal echter altijd bijdragen in het voorkomen van CO-incidenten, ook wanneer de oorzaak niet bij uw cv-ketel ligt.