Menu

Veel gestelde vragen huurders

Veel gestelde vragen huurders

Nee! Feenstra hecht veel belang aan een optimale bereikbaarheid voor u. We willen u graag snel en goed helpen en hebben daarom het nummer 088 - 8455 000 (lokaal tarief) permanent beschikbaar. Dit wil zeggen 24 uur per dag en 7 dagen in de week.

Nee. Het nummer 088 - 8455 000 is het nummer wat tegen lokaal tarief bereikbaar is, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Feenstra hecht veel waarde aan de bereikbaarheid voor u. We willen u vragen om uitsluitend dit nummer te gebruiken en andere nummers betreffende storing en onderhoud aan uw cv-installatie te vergeten.

Nee, alle nummers zijn vervangen voor een nieuw nummer 088 - 8455 000 (lokaal tarief).

Met onderhoud aan uw cv ketel kunt u een storing voorkomen. Regelmatig onderhoud zorgt voor een verwarming in topconditie. Bovendien werkt uw ketel er zuiniger door wat direct goed is voor u. Feenstra neemt middels een antwoordkaart contact met u op voor het maken van een onderhoudsafspraak. Controleer eerst of:

  • De waterdruk voldoende is (tussen 1,5 en 2) op de drukmeter
  • De stekker in de wandcontactdoos zit;
  • De hoofdgaskraan/toestelkraan geopend is en de eventuele waakvlam brandt;
  • De kamerthermostaat of ketelthermostaat voldoende hoog staat;
  • De zekeringen in de zekeringengroepenkast heel zijn;
  • één van de kranen voor warmwater drupt;
  • Noteer de op het display getoonde storingscode;
  • Resetten d.m.v. de resetknop.

Zijn bovenstaande punten gecontroleerd en de installatie blijft uit? Bel dan: 088 – 8455 000

Nee. We hebben met uw corporatie een regulier onderhoud van uw cv-installatie afgesproken. Een servicemonteur van Feenstra zal een keer in de twee jaar op afspraak bij u langskomen. We kunnen zorgen voor uw veilige cv-installatie door regulier deze te onderhouden. Indien de service niet op de afgesproken termijnen plaatsvindt, staan wij niet garant voor uw veiligheid.

Ja, tijdens het onderhoud aan uw cv-ketel controleren wij de rookgasafvoer op de juiste werking. Dit voorkomt gevaarlijke situaties en zo dragen we bij aan een veilige leefomgeving

Uw thermostaat overdag één graadje lager zetten, bespaart u 7% per jaar op uw gasverbruik. Zet een uur voordat u naar bed gaat de thermostaat op 15°C de kamer blijft daarna nog lang behaaglijk en u bespaart 4% op uw jaarlijkse gasverbruik.

Isoleer cv-leidingen in ruimten die u niet wilt verwarmen, zoals bijvoorbeeld de zolder. Het verwarmen van een vochtig huis kost meer energie, ventileer daarom geregeld uw woning. Als u langer dan 5 dagen van huis bent, kan de waakvlam uit.

Breng tochtstrips aan op ramen en deuren, hiermee bespaart u ongeveer 50 m³ gas per deur. Laat in de winter de zon naar binnen schijnen. De zon levert gratis warmte. Doe `s avonds de gordijnen dicht om te voorkomen dat warmte via de ramen ontsnapt. Afhankelijk van uw woning en ligging kan dit een aanzienlijke besparing opleveren. Geef uw radiator de ruimte. Gordijnen of een bankstel pal voor de radiator houdt de warmte tegen.