Corona

Hoe gaat Feenstra om met het coronavirus (COVID-19)?

Onze collega’s in de buitendienst komen dagelijks op veel verschillende plekken. Bij bewoners thuis, in ketelhuizen van grote panden -zoals verzorgingstehuizen of fabriekscomplexen-, maar ook bij leveranciers.

Graag blijven wij ook nu voor onze klanten klaar staan, in tijden van het coronavirus. Uiteraard mag het uitvoeren van onze dienstverlening niet ten koste gaan van uw veiligheid en die van onze vakmensen. Daarom nemen we een aantal maatregelen in acht, zodat we veilig kunnen doorwerken. 

Al onze medewerkers zijn geïnformeerd en geïnstrueerd over de hygiënische maatregelen waar zij zich aan houden. Hierbij volgen wij uiteraard de adviezen van het RIVM. Wij volgen daarnaast alle voorschriften zoals afgesproken tussen de brancheverenigingen en overheid.

Komt Feenstra bij u langs? Dan vragen wij u deze maatregelen te lezen:

  • Onze monteur bewaart 1,5 meter afstand.
  • Onze monteur geeft geen hand bij binnenkomst.
  • Zullen u tot nader order niet meer laten tekenen op de iPad voor de gedane werkzaamheden. De handtekening op de werkbon is nu niet nodig.
  • Heeft u of een van uw huisgenoten last van keelpijn, hoesten en/of koorts? Dan vragen wij u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om de afspraak te verplaatsen. Bel: 088 8455 000.
  • Blijkt dat u of een van uw huisgenoten een verkoudheid heeft of last van hoesten tijdens de afspraak? Onze monteur stopt met de werkzaamheden en zal de afspraak niet door laten gaan.
  • Wij vragen u om uw woning goed te ventileren. Dat is niet alleen nu, maar altijd van belang overigens.
  • De installatie moet goed bereikbaar zijn voor onze monteur.

Voorafgaand aan de afspraak

Onze service-medewerkers:

  • Zullen geen afspraken maken voor service, onderhoud of montage indien een van de bewoners in de woning besmet is met het coronavirus of een van de verschijnselen heeft (keelpijn, hoesten en/of koorts). Onze medewerkers zullen hier pro-actief naar informeren.
  • Zullen geen afspraak inplannen zolang er sprake is van een besmetting. Na circa een week nemen wij weer contact met u op om - als het kan - een nieuwe afspraak te maken. Uiteraard kunnen wij ook met u afspreken dat u zelf contact met ons opneemt zodra de situatie is verbeterd.

Vragen?

Heeft u vragen over onze maatregelen? Of wenst u een afspraak te maken op een tijdstip verder in de toekomst? Dan vragen wij u contact met ons op te nemen via 088 8455 000