Menu

Teammanager

Teammanager  - Drachten

Teammanager - Drachten

Ben jij klantgericht en heb je ervaring met leidinggeven? Solliciteer dan op de functie van teammanager in Drachten!
Robert Poelman, regiomanager

Feenstra, aangenaam!

Prettig wonen en werken, daar zorgt Feenstra voor! Mede mogelijk gemaakt door onze mensen, die verstand hebben van onderhoud, storingen oplossen en slimme technieken installeren. Feenstra is als 100% dochter van Nuon en volop in beweging.  Met meer dan 1.400 medewerkers beheert, verzorgt en onderhoudt Feenstra een sterke klantenbasis die bestaat uit meer dan 800.000 Nederlandse huishoudens, met name individuen en woningcorporaties. Met het uitgebreide netwerk aan vestigingen heeft Feenstra een echte landelijke dekking, een korte responsetijd en een dienstverlening die 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor zijn klanten klaar staat. Ruim 800 gecertificeerde medewerkers leveren voor 4 bestaande merken (Verwarming, Ventilatie, Zon en Beveiliging) samen meer dan 100 jaar ervaring gebundeld in één organisatie. Feenstra is een organisatie die in de laatste jaren een aantal belangrijke kwaliteitsslagen heeft kunnen maken, maar ook nog meerdere uitdagingen kent. Uitdagingen, waar we nieuwe mensen bij kunnen gebruiken zoals een teammanager.

Wat houdt de functie van teammanager bij Feenstra in?

Als teammanager verzorg je de dagelijkse aansturing van de service center medewerkers (10-15 fte). Dit zijn de collega’s die verantwoordelijk zijn voor het adequaat en klantgericht opvolgen van alle klantcontacten van Feenstra Drachten. De teammanager is verantwoordelijk voor het eindresultaat van het service center team, het individueel presteren van de medewerkers en alle andere personele aangelegenheden (verzuim, performance). Dit met als doel visie en strategie concreet in te vullen. Hij/zij is verantwoordelijk voor de beheersing van het benodigde servicelevel, inzet van de juiste capaciteit, een professionele dienstverlening binnen de gestelde KPI’s en een goede werkrelatie en samenwerking binnen het team. Je zorgt ervoor dat de vaardigheden en vakkennis van de service center medewerkers continu verbetert worden om de klant nog beter van dienst te zijn. Daarnaast signaleer je kansen tot structurele verbetering in de eigen processen of processen binnen de keten en implementeert deze na overleg met leidinggevende. Tot slot neem je deel aan de uitvoering van de werkzaamheden en coördinatie van projecten binnen de eigen afdeling zodanig dat deze tot een goed resultaat leiden.

Wat vragen we van je?

We vragen een communicatief, sterke persoonlijkheid die zich herkent in een coachend vorm van leidinggeven om collega’s beter te maken. Je werkzaamheden lever je af met oog voor kwaliteit en resultaat. Klantgerichtheid zit in je DNA en je kan je conformeren aan onze “Trots Op Feenstra” expeditie waarin we optimaal leiderschap hebben gedefinieerd in een viertal belangrijke eigenschappen, namelijk aanwezigheid (Ik ben er!), investeren in je mensen, vertrouwen, richting en ruimte geven. Je hebt HBO werk- en denkniveau, hebt ervaring met leidinggeven (minimaal 3 tot 5 jaar) weet van aanpakken en vindt het geen probleem om wisselende diensten te draaien, zoals in de avonduren alsmede de weekenden. En belangrijk, van de techniek gaat je hart sneller kloppen. 

Wij bieden:

Feenstra is  volop in beweging. Werken bij Feenstra betekent dan ook meer dan een interessante baan in een resultaatgerichte werkomgeving. Het is onderdeel worden van een organisatie die vitaliteit van medewerkers belangrijk vindt en daarnaast professionaliteit en gedrevenheid van medewerkers beloont. Net zo belangrijk is jouw persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid tot het volgen van training of opleiding en deelnemen aan uitdagende projecten. Wij bieden naast een goede werksfeer en een fijn team, marktconforme arbeidsvoorwaarden die aansluiten bij jouw ervaring. 

Solliciteren?

Heb je nog vragen over de functie of over hoe het werken bij Feenstra is? Stel deze dan aan Robert Poelman, Regiomanager Noordoost RPoelman@feenstra.com of via 0613250612. Om te solliciteren stuur je je cv en motivatiebrief via onderstaand formulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.