Menu

Gevelisolatie

Vernieuwd aangezicht in de wijk

Buitengevel isolatie

De huidige economische en politieke ontwikkelingen zorgen ervoor dat corporaties en leveranciers steeds inventiever worden. De druk op uw kasstromen, het uitstellen van investeringen en het verduurzamen van uw woningportefeuille is aan de orde van de dag. Uw bewoners verwachten wellicht een grootschalige renovatie waarbij het leefklimaat in en om de woningen meespelen. Feenstra is hier vroegtijdig op ingesprongen met de buitengevel renovatie.

Wanneer uw spouwmuur zich niet leent voor spouwmuurisolatie, dan is er nog een andere manier om uw woning van gevelisolatie te voorzien: gevelisolatie. Een buitengevel van de woning isoleren lijkt een ingrijpend project. Omdat echter alle werkzaamheden aan de buitengevel van de woning plaatsvinden, ondervindt de bewoner nagenoeg geen hinder van de werkzaamheden. Met een geïsoleerde buitengevel wordt direct op energiekosten bespaard en bijgedragen aan een beter klimaat door minder CO2 uitstoot.  De buitengevelisolatie zorgt ook direct voor een vernieuwd aangezicht in de wijk. Een concrete invulling om zowel de woningen te verduurzamen en het leefklimaat te verbeteren.

Feenstra heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van gevelisolatiesystemen. Wist u dat Feenstra al meer dan 200.000 vierkante meter gevelisolatie in Nederland heeft aangebracht? Dat is niet zonder reden.

Benieuwd wat Feenstra voor uw organisatie kan betekenen?

Maak direct een afspraak

Verotec Panel Fassade

Feenstra werkt met het Verotec Panel Fassade systeem. Een beluchte voorgehangen gevelafwerking, die bestaat uit een robuuste bekleding, isolatie en aluminium onderconstructie. Tussen de gevelbekleding en de direct op de ondergrond aangebrachte isolatie is luchtspouw aanwezig voor de juiste luchtcirculatie. Zo hebben we bouwfysisch de perfect constructie met een beperkte dikte van de totale wandopbouw. 

Verder is het geringe gewicht van het systeem een belangrijk positief punt. Dit komt doordat voor de grondplaat gebruik wordt gemaakt van gerecycled glas. Geblazen glasparels worden met een specifieke hars samengeperst tot een plaatmateriaal, welke weersbestendig, stootvast en licht van gewicht is. Op dit plaatmateriaal wordt vervolgens fabrieksmatig geëmailleerd veiligheidsglas (ESG) verlijmd. Qua kleur kan men kiezen uit nagenoeg alle RAL kleuren en qua afmeting kan men maximaal panelen inzetten tot 2,60 x 1,25 m¹. De panelen worden blind bevestigd dus van de ophanging is niets zichtbaar.

Benieuwd wat Feenstra voor uw organisatie kan betekenen?

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

StoReno renovatiesysteem voor gepleisterde gevels

StoReno is een renovatiesysteem voor de sanering van, zowel geïsoleerde als ongeïsoleerde, beschadigde gepleisterde gevels. Het grote voordeel is dat er geen bijzondere ondergrond-voorbehandeling (reparatie) nodig is. De kosten van een sanering laten zich goed calculeren. Bij dit systeem speelt de kwaliteit van de ondergrond een minder belangrijke rol en het slopen van bestaande systemen is overbodig. De combinatie van de StoReno plaat, 8 mm dik, de speciaal ontwikkelde plugtechniek en een kwalitatief hoogwaardig pleistersysteem, maakt het StoReno systeem tot een perfect saneringssysteem voor beschadigde en defecte gepleisterde gevelsystemen. Feenstra is aangesloten bij het Stichting Garantiefonds GevelIsolatie (SGG).

Hoe ziet deze garantie eruit? 
Indien het buitengevelisolatiesysteem vakkundig wordt onderhouden eindigt de garantie 10 jaar na datum van voltooiing van het werk. Indien geen vakkundig onderhoud wordt verricht bedraagt de garantietermijn 7 jaar. Hierbij blijven alle op het certificaat genoemde bepalingen van kracht. 

Energie besparen

Feenstra is graag uw partner op het gebied van energieadvies, verduurzamen van bedrijfsprocessen en technische dienstverlening. Als expert bieden wij vastgoedbezitters, VvE, aannemers en woningcorporaties geïntegreerd en efficiënt energie advies ten behoeve van duurzame oplossingen.