Menu

Spouwmuurisolatie

Binnen een dag klaar

Spouwmuren van woningen van isoleren is een zeer rendabele investering: één die zichzelf snel terugverdient (binnen circa drie jaar) en die tevens voor de bewoners direct merkbaar is in de vorm van een lagere energierekening. Spouwmuurisolatie levert namelijk een energiebesparing op variërend van 9 tot 11 m3 gas per vierkante meter, per jaar. Ook het milieu vaart wel bij spouwmuurisolatie vanwege de terugdringing van CO2-uitstoot.

Onze garanties:

. Blijvende isolerende werking glaswol
. De glaswol is water afstotend
. Gebruik van ademend isolatie materiaal
. De isolatie veroorzaakt geen vochtdoorslag

Spouwmuurisolatie in 1 dag

Een spouwmuur bestaat uit twee muren met daartussen een holle ruimte. Deze holle ruimte in de gevel heet de spouw. Bij spouwmuurisolatie vullen we deze spouw met het isolerend materiaal glaswol. Bezit u woningen gebouwd tussen 1930 en 1975? Dan is spouwmuurisolatie interessant voor u. Spouwmuurisolatie is een zeer rendabele investering: voor uw portemonnee als ook voor het milieu.

Om uw bewoners minimaal tot overlast te zijn isoleert Feenstra spouwmuren binnen een dag. Zelfs complexmatig levert deze korte inspanning veel voordelen op. Bewoners ervaren minimale overlast en maximaal wooncomfort. Het bespaart energie, realiseert lagere woonlasten, levert veel comfort en is ook geluiddempend.

Voor welke woningen?

Voor woningen gebouwd tussen 1930 en 1975 is spouwmuurisolatie interessant. Woningen gebouwd vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur. En woningen gebouwd ná 1975 hebben vaak al spouwmuurisolatie. Voor herstel isolatie komen woningen uit de jaren '70 en '80 wel weer in aanmerking. Bekijk hier de mogelijkheden van herstel isolatie

Werkwijze

  • De adviseur kijkt voortijdig of de spouwmuur geschikt is voor isolatie
  • In de voegen maken we minuscuul kleine gaatjes.
  • Als materiaal gebruiken we glaswol wat gegarandeerd zijn isolerende werking behoudt
  • De glaswol spuiten we in de muur. De gaatjes maken we keurig dicht en u ziet er helemaal niets van
  • Spouwmuurisolatie wordt van buitenaf aangebracht. Uw bewoners merken daardoor bijna niets van de werkzaamheden.

Levensduur en garantie spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie die goed wordt aangebracht gaat net zo lang mee als de levensduur van uw woning. U krijgt 10 jaar garantie. Wij werken volgens IKOB-BKB certificering. IKOB-BKB is de keuringsinstantie aangesteld door de overheid. Het is niet verplicht om deze certificering te hebben maar wij vinden dat u de zekerheid moet hebben. De  woningen zijn immers de grootste bezitting van onze klanten. U wilt dus zekerheid en dat begrijpen wij. 

Meer weten over spouwmuurisolatie?

Het na-isoleren van een woning moet goed gebeuren. Een woning heeft een grote waarde waarmee zorgvuldig moet worden gegaan. Zeker in het huidige economisch klimaat is het isoleren een absolute meerwaarde bij het uitponden en extra mogelijkheid tot huurverhoging na mutatie. Het na-isoleren is maatwerk. Iedere woning is anders en iedere woning is onderhevig aan verschillende invloeden van buitenaf zoals het weer en verkeer. Al deze zaken zijn van invloed op de constructie van de woning. Dit houdt in dat als u uw woning wilt gaan na-isoleren,  er eerst een grondig onderzoek dient plaats te vinden om te beoordelen wat de mogelijkheden zijn en welke keuze er gemaakt kan worden in de toe te passen producten. De isolatie adviseurs kunnen u hier een goed advies in geven. 

Deskundig advies over spouwmuurisolatie

Voor isolatie werken wij samen met ons zusterbedrijf Isolatienet. De Isolatienet adviseur gaat verder dan de meeste isolatiebedrijven, daar we altijd een camera onderzoek verrichten. Hij vertelt exact hoe de spouwmuurisolatie in zijn werk gaat en de heeft antwoord op al uw vragen. De adviseurs hebben decennialange ervaring en expertise op isolatiegebied en zijn volledig op de hoogte van (regionale) subsidie mogelijkheden. Alle werkzaamheden met betrekking tot na-isolatie, spouwmuur-, vloer-, bodem-, dak isolatie worden uitgevoerd door Isolatienet, onderdeel van Feenstra.

Benieuwd wat Feenstra voor uw organisatie kan betekenen?

Maak direct een afspraak