Menu

Herstel isolatie

Herstel spouwmuurisolatie vereist vakmanschap

Isolatieherstel begint met een gedegen onderzoek naar de staat en het soort van de in het verleden aangebrachte isolatie. Vooral woningen die eind jaren 70, begin jaren 80 van isolatie zijn voorzien, komen in aanmerking voor isolatieherstel. Deze woningen zijn van isolatiemateriaal voorzien dat voor die tijd als goed werd beschouwd, maar dat niet te vergelijken is met de huidige na-isolatiematerialen. Deze materialen kregen dan ook te maken met de nodige kinderziekten. Het bleef bijvoorbeeld niet op de aangebrachte plaats in de spouw zitten, maar zakte naar beneden. Van enige isolerende werking is dan totaal geen sprake meer en vaak zullen ook schimmel- en vochtproblemen zijn ontstaan als gevolg van de temperatuurverschillen. Daar waar zich geen isolatiemateriaal in de spouw meer bevindt, is de temperatuur van de binnenmuur lager dan op plaatsen waar het materiaal zich nog wel bevindt. Hierdoor gaat het vocht uit de woning condenseren op de koude delen van de muur. Dit resulteert weer in vocht- en schimmelvorming. Het herstellen van de isolatie in de spouw is dan ‘een must’.

Wat zijn uw mogelijkheden?

Feenstra bekijkt eerst welk materiaal is toegepast, de hoeveelheid hiervan en hoe dit materiaal in de spouw zit. De uitkomsten van dit onderzoek vormen de basis voor het verdere plan van aanpak voor het herstellen van de isolatie. Dit kan twee kanten op: of de oude isolatiematerialen worden verwijderd, waarna de spouwmuur opnieuw wordt voorzien van inblaaswol. Dit geeft het beste resultaat, maar deze manier van isolatieherstel is niet bij alle producten een optie. Wanneer de oude isolatiematerialen niet verwijderd kunnen worden, dan wordt het aanwezige isolatiepakket herschikt en aangevuld met gelijkwaardige isolatiematerialen, zodat de isolerende eigenschappen van de spouw weer volledig - in oude glorie - herstellen.

Welke wijze van isolatieherstel voor uw woningen de beste keus is, zal dus ter plaatse moeten worden beoordeeld. Maakt u daarom een afspraak met één van onze adviseurs. Deze afspraak neemt circa 1,5 uur van uw tijd in beslag, kost u niets en verplicht u tot niets.

Benieuwd wat Feenstra voor uw organisatie kan betekenen?

Maak direct een afspraak