Menu

Meten op Maat

Wat is Meten op Maat?

Ymere heeft in 2012 een nieuwe methodiek ontwikkeld, Meten op Maat, waarmee op maat inzicht wordt verkregen in de eigen dienstverlening en de klanttevredenheid. Doel hiervan is om te leren en te verbeteren. 

Kern van de methodiek is dat niet de werkprocessen centraal staan, maar de daadwerkelijke tevredenheid van de klant, de huurder. Sinds het voorjaar van 2013 wordt de klanttevredenheid gemeten met de Meten op Maat-methode. Onder andere bij het zoeken en vinden van een woning, bij het betrekken en opzeggen van een woning of na het indienen van een reparatieverzoek. De klant geeft een rapportcijfer voor de dienstverlening en geeft verbeter- en koesterpunten aan. Met dit inzicht kunnen de klantprocessen worden geoptimaliseerd en werkt Ymere gericht aan verbetering van de dienstverlening.

Feenstra heeft een MOM score van 63!

Meten op Maat (MOM) Feenstra Ymere

Waar ooit de MoM norm op 40 is gesteld heeft Feenstra in 2016 een MoMscore behaald van 63! Als comakers bij Ymere is dat gezamenlijk 64 geworden.

Uitkomsten MOM-score:

  • 71,4% enthousiaste bewoners (8,9 of een 10)
  • 7,6% kritische bewoners
  • 71,4 – 7,6 = 63,8 (= 64 afgerond)

Doel voor 2017

Voor 2017 hebben we een doel geformuleerd en onderliggende actiepunten opgesteld om deze MOM-score minimaal vast te houden en wellicht nog te verbeteren.

Samen met de andere comakers Dak, Liften en Ymere Service willen we de totaalscore van alle betrokken partijen verhogen. In 2017 zullen onder andere de volgende acties ons gaan helpen: trainen en coachen van de monteurs en leren van en samenwerken met andere comakers.

Een ambitieuze gezamenlijke uitdaging voor 2017!