Menu

NOM woningen Amersfoort

Partnership Feenstra in het BOOST-concept van Plegt-Vos

Feenstra is sinds het voorjaar van 2017 de nieuwe landelijke installatiepartner voor BOOST, het NOM renovatieconcept van Plegt-Vos. BOOST biedt onder andere woningcorporaties de kans om hun woningen toekomstbestendig te maken. In slechts 4 dagen tijd krijgt een woning een upgrade naar een A-energielabel.

Het unieke aan dit renovatieconcept is, dat door slimme oplossingen de overlast beperkt is en de montage tijd slechts enkele dagen in beslag neemt. De binnenwanden van de woning blijven staan, waardoor de bewoner geen extra kosten heeft voor wandafwerking en vloerbedekking.

Het bijzondere aan het BOOST-concept is, dat de woning in één keer een complete duurzaamheidsupgrade (‘boost’) krijgt en daarmee dus toekomstbestendig wordt:

  • De gevel en het dak worden los ’gepeld’ en in één keer voorzien van een nieuwe (prefab) schil;
  • Pv-panelen, isolatie, warmtepomp en CO2 gestuurde ventilatie worden geplaatst.

Daarna volgt voor Feenstra de periode van monitoring en onderhoud voor de langere termijn (10 - 40 jaar).

BOOST Plegt Vos NOM woning

Nul op de meter woning

Vervolgproject in Voorhout

Na de succesvolle uitrol van de projecten in Amersfoort en De Bilt is Feenstra bezig met de voorbereiding van een vervolgproject: 39 woningen in Voorhout (Zuid-Holland), dat op de planning staat voor medio 2018. Het is de intentie van Plegt-Vos en Feenstra om samen binnen 3 jaar circa 300 BOOST-woningen te realiseren, verspreid over de verschillende delen van Nederland. 

Meedenken in de verdere doorontwikkeling van het duurzame concept, inbreng en delen van kennis en kunde, volledige installatie en service & onderhoud zijn de sleutelwoorden binnen dit partnership. Investeringskosten: tussen € 55.000 en € 65.000 per woning, waarbij er mogelijkheden zijn voor subsidies en verrekeningen in de huur middels EPV en labelstappen. 

Het begrip ‘Nul-Op-de-Meter’ betekent, dat een woning evenveel (of meer) energie opwekt als dat het nodig heeft voor het huis en het huishouden. Dat kan door middel van een mix van isolatie en ventilatie (gevelaanpak), verwarming en koeling (slimme installaties) en eigen, duurzame energieopwekking door zonnepanelen.

Belangrijke pijlers van BOOST zijn het woongenot, de bewonersbegeleiding en het inzicht in het energieverbruik voor de bewoners. Het BOOST-concept voldoet aan het NOM keur. Plegt-Vos heeft hiervoor op 1 maart 2016 het NOM keurmerk ontvangen. Binnen het BOOST-concept zijn enkele basismodellen opgenomen die als referentiewoning zijn ontwikkeld. 

Voor meer informatie over het BOOST-concept, verwijzen wij u naar het Feenstra  BOOST-projectteam, dat te bereiken is via commercieel manager Jan Wijbenga, telefoon: 06 - 46 09 27 22 of JWijbenga@feenstra.com.

Meer over BOOST van Plegt-Vos

BOOST Plegt Vos Amersfoort

Voorzijde pand BOOST-project in Amersfoort under construction

BOOST Plegt Vos Feenstra

Achterzijde pand BOOST-project in Amersfoort