Menu

Portaal Leiden

portaalPortaal Leiden is een woningcorporatie die zorg draagt voor goede en betaalbare woningen in een fijne buurt. Bij alles wordt rekening gehouden met de belangen van de huurders, de samenleving, de werknemers en andere betrokkenen.


Vanaf mei 2016 is Feenstra met het project ‘Boshuizerkade’ gestart, waarbij in 5 weken in 60 woningen een nieuwe ketel is geplaatst. Daarvoor moest het plafond in de keuken worden vervangen. Dat is een grote ingreep in het dagelijkse leven van de huurders. Het project is inmiddels met succes afgerond, waarbij Feenstra en Portaal Leiden een goede samenwerking hebben gehad.

Hans Oosterbaan, participatie-adviseur bij Portaal Leiden, heeft de samenwerking gedurende het project als volgt omschreven:

‘’Van belang is goed luisteren naar de klant, en oor en oog hebben voor de impact die zo’n ingreep heeft voor de bewoners. Keuken moet leeg, paar dagen werklui over de vloer, stof en uiteraard rommel. Als je werkt moet je vrij nemen, om de werklui erin te laten. Wanneer je dan als aannemer en installateur alleen met een standaard-verhaal komt, sla je de plank volledig mis. En dat levert weerstand bij de uitvoering. Feenstra heeft maatwerk geboden: Goed schakelen met de bewoners en meehelpen een oplossing te bieden voor de problemen. Dat levert vanzelf de medewerking van de bewoners op. En natuurlijk gaan er zaken mis in de uitvoering. Niet ontkennen, maar erkennen en snel herstellen van de fouten, dat is wat Feenstra doet!’’