Menu

Alternatieve warmtebronnen

Feenstra is een landelijke speler en meer dan 6 decennia actief in het installeren van verwarmingsoplossingen. De afgelopen jaren is er een grotere vraag naar de beheer en onderhoud van alternatieve warmtebronnen en zelf energie opwekken. Zowel particulieren als vastgoedondernemingen weten de weg naar deze vorm van verwarmen en bijbehorende subsidies samen met Feenstra te vinden.   

Waarom Feenstra?

. Dienstverlening aan de bewoners
. Kwaliteit waarborging
. Marktleider sinds 1947
. Gecertificeerde monteurs
. Feenstra Veiligheidspakket

Warmtepomp combi- en hybridewarmtepomp

Een warmtepomp zorgt voor milieuvriendelijk warm water en verwarming. Via een warmtewisselaar warmte haalt een warmtepomp uit de onuitputtelijke bronnen grondwater of buitenlucht met een zeer goed rendement. Zo gebruiken warmtepompen weinig tot geen fossiele brandstoffen waardoor ze een zeer lage milieubelasting kennen. Uw woning verwarmen en water verwarmen in uw woning met een warmtepomp heet daarom duurzaam.

Een warmtepomp zorgt dag en nacht voor een constante warmte in uw woning. Warmtepompen verliezen hun rendement als u ruimtes vaak en snel warm stookt. Daarom is het belangrijk een warmtepomp te kiezen met voldoende capaciteit.

Inzet van een warmtepomp

Bij renovatie of verbouw van uw woningen is de aanleg van een warmtepomp zinvol. Een combiketel op gas met ingebouwde of toegevoegde warmtepomp kan een alternatief vormen. Er zijn subsidiemogelijkheden voor een warmtepomp.

Luchtverwarming met Feenstra

Luchtverwarming is een vorm van verwarming waarbij geen water of andere vloeistoffen nodig zijn om warmte af te geven. In de woning is het in de koude seizoenen een complete centrale verwarming en in de zomer een airconditioning. Tevens kan het werken als een compleet ventilatiesysteem voor de hele woning. Zo heeft u 3 functies in 1 oplossing.

Als u het milieu belangrijk vindt, is luchtverwarming een logische keuze! Met luchtverwarming is uw woning 24 uur per dag voorzien van verse, warme lucht.

Moderne woningen zijn goed geïsoleerd en goed kierdicht gebouwd. Dat scheelt veel energie. Maar het vrijwel geheel wegvallen van de ‘natuurlijke’ ventilatie door kieren en spleten beïnvloedt het binnenklimaat negatief. Luchtverwarming brengt weer terug wat u zo koestert: een gezond zuurstofgehalte, een betere luchtzuiverheid zonder stof, en een betere vochthuishouding.

Warmteterugwin installatie

Een Warmteterugwin installatie zorgt voor behaaglijke warmte in uw woning en zorgt voor goede ventilatie en een frisse woning. De verse buitenlucht wordt in de Warmteterugwin installatie opgezogen en opgewarmd en vervolgens in uw woning geblazen. Via de aangebrachte afzuigpunten in uw woning gaat de warme lucht terug naar de installatie. Hier wordt de warmte uit de lucht onttrokken en verder naar buiten geblazen. Dit levert een rendement op van zeker 85%. Verse lucht in uw woning is noodzakelijk voor een gezond woonklimaat en om schimmels en andere onaangenaamheden te voorkomen. Bij een warmteterugwin Installatie heeft u continue verse lucht in uw woning. Door deze verse voorverwarmde lucht wordt uw woning droger en voelt het comfortabel aan in huis.

Benieuwd wat Feenstra voor uw organisatie kan betekenen?

Maak gelijk een afspraak