Menu

Ketelvervanging

Uw woningen wilt u eigenlijk laten voorzien van nieuwe energiezuinige ketels. Een project dat u het liefst voor u uitschuift, omdat u zo uw twijfels heeft, bijvoorbeeld gezien de investeringen of vanwege de te maken keuzes. Immers de ene ketel is de andere niet. Bovendien, ‘ketelvervanging’ klinkt heel simpel, maar de ombouw van een collectief systeem naar een individueel systeem, of van een VR-ketel naar een HR-ketel, vraagt écht inzicht, overzicht, vakkennis en ervaring. Allereerst hebben onze medewerkers decennialange vakkennis en ervaring in huis: verkregen vanuit de praktijk en door samenwerking met gerenommeerde ketelfabrikanten. Bovenal heeft Feenstra een bewezen plan om de ketelvervanging snel, goed en geruisloos uit te voeren. Uw huurders worden altijd vroegtijdig op de hoogte gebracht en ervaren hierdoor geen overlast.

Waarom Feenstra?

. Dienstverlening aan de bewoners
. Kwaliteit waarborging
. Marktleider sinds 1947
. Gecertificeerde monteurs
. Feenstra Veiligheidspakket

Slimme ketelvervanging

Onder woningcorporaties is de noodzaak steeds groter om scherp op de kosten te gaan letten, zonder dat dit ten koste gaat van de klant, veiligheid en betrouwbaarheid. Feenstra heeft als antwoord hierop het Integraal Complexmatig Installatiebeheer (ICIB). Wij letten meer op uw kosten en bieden tegelijkertijd meer kwaliteit. We beschouwen de totale kosten van de hele standtijd van het toestel. Van plaatsing tot en met de uiteindelijke verwijdering. Wij hebben scherp in beeld in welke van uw woningen de bewoners steeds weer worden geconfronteerd met storingen. Traditioneel worden toestellen vervangen op volgorde van het plaatsingsjaar. De oudste ketel wordt in dat geval het eerst vervangen. Slimmer is om eerst de toestellen aan te pakken waar de bewoners de meeste storingen ervaren en Feenstra de hoogste kosten. Het mes snijdt aan twee kanten. Dit financieel voordeel berekenen wij uiteraard aan u door en het grootste voordeel van de woningverbetering heeft uw klant.

Strategische partnerships met leveranciers

Feenstra heeft dankzij haar 68 jaar bestaan en marktleiderschap langdurige relaties met leveranciers van installaties en onderdelen van A-kwaliteit. Leveranciers zijn door Feenstra geselecteerd op basis van het ‘Feenstra vendor rating systeem’. Eén van de belangrijkste selectiecriteria in de vendor rating is de manier waarop de leveranciers met garantiebepalingen omgaan.

Kennis en ervaring

Feenstra beschikt over ervaringscijfers van vrijwel alle merken cv-ketels uit de afgelopen jaren. Deze gegevens zijn verzameld uit het beheer van de 900.000 contracten die onze specialisten onderhouden. Feenstra bespreekt graag met u de strategische woningvoorraad en meerjarenbegroting voor uw ketelpark. Gebaseerd op de kennisdatabase en ervaring is Feenstra in staat om een gedegen keteladvies te geven van uw gehele ketelpark. Hierbij wordt rekening gehouden met minimale onderhoudskosten en energiebesparing zonder consensus te doen aan de gewenste kwaliteit. Bij een aantal relaties investeert Feenstra letterlijk mee in het ketelpark. We gaan hiermee verder dan alleen het uitvoeren van werkzaamheden en letterlijk mee investeren in uw kernbezit.

Benieuwd wat Feenstra voor uw organisatie kan betekenen?

Maak gelijk een afspraak