Allemaal van het gas

Aan de horizon daagt een gasloze toekomst
Ernie van Dalen

- operationeel directeur

Ernie van Dalen, was van 2014 tot medio 2018 operationeel directeur bij Feenstra. Ernie is sinds zijn afstuderen op de energiebesparing van een papierfabriek in 1990, verantwoordelijk geweest voor vele energiebesparende en duurzame projecten in de installatiebranche. Het verbeteren van individuele- en teamprestaties ziet hij als een uitdaging in zijn werk. Daarnaast maakt hij zich sterk voor meer plezier in werk en leven, waarbij Ernie zijn omgeving uitdaagt bewuste keuzes te maken, zodat beslissingen weloverwogen genomen worden.


Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Joop
  Joop 4 jaren geleden

  Van het gas af kost geld (veel geld) alleen het kan ook in je voordeel werken. Door all electric te gaan en de electrischeteit op te wekken met zonnepanelen. Ons voornemen is om over te stappen op een warmtepomp omdat de HR ketel kuren krijgt na 10 jaar.

  Het idee is een Waterstage icm Sanistage.
  Echter de radiatoren zijn geen LT variant. Temperatuur van CV staat al op 70 graden en dat ging goed. Het huis is bouwjaar 2007 dus naar ik aanneem afdoende geïsoleerd.
  Nu is mijn idee om met de Speedcomfort de radiatoren als het ware te "pimpen" / upgraden naar LT variant, zodat met een temperatuur van 50 a 55 graden toch een huis verwarmd kan worden.

  Mijn vraag is of iemand een zelfde slag heeft gemaakt en hoe dat is bevallen. Of iemand van Feenstra een wijswoord kan spreken hierover. Werkt het zo of toch net niet?
  Bedankt voor de reactie alvast.

 • Gravatar for peter van de Merwe
  peter van de Merwe 4 jaren geleden

  Geachte heren ik heb een vraag het is mooi dat die mensen dat verzinnen maar wie gaat dat betalen die 18.000 euro wij als eigenaren zijn weer de klos en worden zo op kosten ge jaagt. wij vragen niet om deze verandering laat de regering maar betalen wij hebben niet even 18.000 euro.ik zou graag willen weten hoe hun dat gaat op lossen

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare peter van de Merwe 4 jaren geleden

   Beste Meneer Van de Merwe,

   Op dit moment weten wij het ook niet. Momenteel zijn er allemaal initiatieven en er zullen nog vele volgen. Houd onze platform goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Pjotre
  Pjotre 5 jaren geleden

  Zou best gasloos willen zijn. Iedereen tot de overheid en gemeenten toe maken daarover reclame en sporen bewoners aan om maatregelen te treffen. Niemand zegt hoe! Beter isoleren, zonnepanelen, warmtepomp enz. Allemaal loze kreten. Ik wil deskundig en concreet advies. De eerst stap moet dan toch een onderzoek zijn waar je in je huis verbeteringen aan kunt brengen. Is mijn isolatie nog goed, waar raak ik mijn warmte kwijt enz. En dan komt het "we hebben wel een bureau of instantie die dat voor u kan bekijken". Dik rapport en 1000 euro neertellen. Zolang overheid en bedrijven niet een goedkoop advies uit kunnen brengen zullen eigenaren weinig of geen verbeteringen aanbrengen.

 • Gravatar for Peter
  Peter 5 jaren geleden

  Wij in Nederland verbruikten in 2014 9,8 ton CO2 per persoon. De Amerikanen halen een bedenkelijke score (16 ton CO2 per persoon), maar de echte grootverbruikers, zijn onder meer de inwoners van het Midden-Oosten: Saoedi-Arabië (18 ton), de Verenigde Arabische Emiraten (20 ton), Koeweit (30 ton) en Qatar (40 ton per persoon). dus hoppa dat is nog niet goed genoeg dus alle gasketels eruit en de consument mag dat betalen.

 • Gravatar for Gerard
  Gerard 5 jaren geleden

  Van de totale CO2 uitstoot in Nederland 2015 is 1% gerelateerd aan gasverbruik (info Sarens Nederland). Daar zit dus ook het verbruik van de kassen in bijvoorbeeld het westland gebied en het gasverbruik van de Energiecentrales om de schone electrische tijd op te wekken die wij dan afnemen om ons huis te gaan verwarmen dus ik snap het even niet waarom wij als consument van het gas af moeten of zijn we een makkelijke doelgroep.

 • Gravatar for W
  W 5 jaren geleden

  Sjonge Ed, iets aan het energieprobleem doen, doe je toch voor jezelf? Je eigen toekomst, of van je kinderen?
  En als iedereen subsidie krijgt, betaalt iedereen eraan mee. De overheid doet niets anders dan óns belastinggeld uitgeven.

 • Gravatar for marion bregman
  marion bregman 5 jaren geleden

  Prima; we hebben een nieuwe keuken en zijn dus al van gas overgestapt op inductie = electra. Maar wat kunnen we met de CV ?

 • Gravatar for Ed
  Ed 5 jaren geleden

  Ja prachtig, maar wie gaat dat betalen!?
  Ik hoop dat de overheid hier binnenkort een goede subsidiepot voor aanmaakt. Zij duwen ons dit uiteindelijk door onze keel, dus moeten wat mij betreft flink aan meebetalen!