Van koken op steenkool naar alternatieve energiebronnen voor fossiele brandstoffen

Huurketel uitkomst voor overgang naar gasloze woningHenjo Groenewegen

- Algemeen directeur Feenstra

Henjo Groenewegen was van juni 2013 tot juli 2018 algemeen directeur bij Feenstra. Henjo was een resultaatgedreven manager. Klanttevredenheid en medewerkersbetrokkenheid waren voor hem de basis van een succesvol bedrijf. Henjo is in september 2021 overleden.


Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Hans
  Hans 4 jaren geleden

  Leuk artikel. Alleen jammer dat Feenstra zo slecht reageert als je informatie aanvraagt over warmtepompen. Ze hebben zelfs een mailing gestuurd aan alle bestaande klanten.
  Als je daarop reageert krijg je direct een automatisch antwoord dat er een nieuwe mail komt om foto's te maken van je CV ketel. Alleen die mail komt pas als er zo'n 15x om vraagt.

  Vervolgens moet je dan 10 foto's maken en allerlei gegevens invullen. En vervolgens hoor je dan helemaal niets meer. Blijkbaar heeft Feenstra helemaal geen expertise over warmtepompen en doen ze alleen maar om een beetje een goede beurt te maken!

  Lekker bezig Feenstra!

 • Gravatar for Wim Baardse
  Wim Baardse 5 jaren geleden

  Ik denk dat electrisch koken en verwarmen eerder gaat gebeuren dan een gasketel huren. Gezien de toename van windmolens en dakplaten zie ik dat eerder gebeuren. Ik heb aan 2 plafondplaten beneden voldoende.

 • Gravatar for Wizardwilly
  Wizardwilly 5 jaren geleden

  @Ernst en Cor,
  We weten al sinds de club van Rome (eind jaren '60) dat we onze 'welvaartsbehoeften' niet blijvend kunnen voorzien met behulp van fossiele brandstoffen. 25 jaar geleden zagen we op grote schaal de effecten van de hoge zwavelconcentraties in de atmosfeer (dennenbossen op ongebufferde bodems stierven massaal af). Door het nemen van maatregelen is de uitstoot van verzurende zwavelgassen sterk verminderd, maar de uitstoot van broeikasgassen is daar bij achtergebleven. Het klimaatverdrag van Parijs voorziet in een wettelijk bindende, universele overeenkomst te sluiten voor het klimaat, en dit voor alle landen ter wereld. Afgesproken is om de uitstoot van broeikasgassen aan banden te leggen, zodat de klimaatopwarming beperkt blijft tot 1,5 of 2 graden Celsius ten opzichte van het pre-industriële niveau. Vooraanstaande klimaatwetenschappers zeggen overigens dat de ingediende plannen niet ver genoeg gaan om onder de limiet van 2 graden te blijven.
  Ik ben met jullie eens dat het vermoedelijk nog wel enige tijd gaat duren voordat op grote schaal bestaande gasnetten worden afgekoppeld, maar als we naar de noodzaak van omschakelen kijken kunnen we dat niet alleen met toekomstige nieuwbouwlocaties. Welke gebieden/wijken daarnaast ook aan de beurt zullen komen kunnen weet ik niet, maar ga er vanuit dat de druk op gebieden waar de huidige ondergrondse gas-infrastruktuur aan vervanging toe is, het grootst is. Als jij toevallig in zo'n gebied woont is het goed dat Feenstra je de mogelijkheid bied om te huren ipv een nieuwe ketel te kopen. M.i. kan het best interessant zijn als je verwacht dat jouw wijk binnen een jaar of 5, (reëel dus inclusief ingecalculeerde vertraging 7 á 9 jaar) gasloos kan worden.

  En nee, ik werk niet bij/voor Feenstra!

 • Gravatar for Cor.
  Cor. 5 jaren geleden

  Het klinkt allemaal geweldig, maar zijn we niet weer eens bezig het braafste jongetje van de klas te worden. Zijn ze in de andere EU landen ook zo fanatiek bezig, of gaan ze daar gewoon door met kolen, kernenergie enz. En wat te denken van Amerika en China?

 • Gravatar for Ernst
  Ernst 5 jaren geleden

  Had gedacht dat Feenstra realistischer zou zijn. Fossiele brandstoffen raken op. Ja, hallo, alles raakt op. Maar de wereld voorraden fossiele brandstoffen zijn, bij verstandig beleid, binnen 250 jaar nog lang niet op. Nu ( waarom nu ??? ) hijgerig volledig of bijna volledig overschakelen naar Wind-energie en Zonne-energie ( PV ) zal pas mogelijk zijn als er een echte oplossing is voor een situatie waarin het bv 4 dagen achter elkaar onvoldoende waait of de hemel grijs is. Zoals in winters kan voorkomen. Zolang daar voor geen oplossing is, doorgaan met hoog rendement kolencentrales en hoogrendement gascentrales. Veilig, betrouwbaar en heel goedkoop. En die energie moet dan duidelijk goedkoper zijn dan nu. Nu worden de gasprijzen en de kWh prijzen elk jaar hoger. Vanwege wind- en Zonne-energie.
  Volle concentratie op verlaging energiegebruik in de nieuwbouw van woon- en werkomgeving.