De hybride warmtepomp bespaart (véél!) gas

Niet van het aardgas af, wél minder verbruiken
Sneeuw winter

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Bart D
  Bart D 4 maanden geleden

  Zouden Heat Wavy boilers misschien de oplossing kunnen zijn....

 • Gravatar for Aris
  Aris 5 maanden geleden

  Kan je ook een warmtepomp installeren in combinatie met stadsverwarming? De kosten van stadsverwarming van Eneco zijn enorm hoog. Niet alleen de warmte zelf maar ook de aansluitkosten en huur van een warmtewisselaar. Eigenlijk wil ik sowieso geheel van de stadsverwarming af om kosten redenen.

 • Gravatar for T.M. Cramer
  T.M. Cramer 5 maanden geleden

  Ik verbruik zo'n 800 m3 gas p.j. en ik wil de huiskamer lekker warm hebben als ik visite ontvang. Dat kan dus niet.... er is te weinig garantie. Daarbij moet "nederland van het gas af" binnen een bepaald aantal jaren en je weet dus nooit wanneer jouw gemeente "van het gas af gaat".... en dan? Heb je dan een grote investering gedaan en kan je opnieuw beginnen? Nee niet doen dus.

 • Gravatar for Simon Ras
  Simon Ras 5 maanden geleden

  Waarom rekent Feenstra bijna 200,00 voor een advies? Offerte lijkt mij inclusief advies en vrijblijvend ! Zeker als je al klant bent

 • Gravatar for Simon Ras
  Simon Ras 5 maanden geleden

  Ik heb deze week geprobeerd om contact te leggen met Feenstra om warmtepomp info te vragen en offerte. Ik kom er echter niet binnen ! Graag contact aub

 • Gravatar for J. Woudwijk
  J. Woudwijk 5 maanden geleden

  Als een warmtepomp wordt overwogen is een zonneboiler dan nog de moeite waarde om aan te denken. Kortom is het een of het andere of is een combi van warmtepomp en zonneboiler zinvol uit oogpunt van gasbespring en ( financieel) rendement?

  • Gravatar for Marco
   Marco J. Woudwijk 4 maanden geleden

   Je kan ook overwegen om PVT panelen te nemen. In dat geval wek je elektriciteit op en gebruik je de warmte van de panelen voor verwarming van het huis en tapwater.

 • Gravatar for Aad Groenewoud
  Aad Groenewoud 5 maanden geleden

  Zijn er resultaten bekend over appartementen?

 • Gravatar for Hans de Bruijn
  Hans de Bruijn 5 maanden geleden

  Mijn huis is zuinig - plm 650m3 gas per jaar. Is een warmtepomp hier zinvol? Behalve een aanpassing in de CV-installatie is er ook een uitbreiding van de elektrische installatie nodig met een hoger vastrecht als gevolg. Daar lees ik eigenlijk niets over. De kosten zijn aanzienlijk.

  • Gravatar for piet
   piet Hans de Bruijn 3 maanden geleden

   Nee, ik zit rond de 600m3 en dan kan ik volgens berekening wel 43 euro per jaar besparen op de energierekening met een hybride pomp, met een investering van boven de 4000 euro. voorlopig is tot de gasprijzen omhoog gaan het enige wat goed rendeert, zonnepanelen op je dak leggen om je eigen verbruik te dekken.

 • Gravatar for R. Crassee
  R. Crassee 5 maanden geleden

  Ik had eerder begrepen dat er ook wordt gewerkt aan een warmtepomp die ook geschikt is voor woningen die niet geschikt zijn voor lage temperatuurverwarming. Ik zou hier graag ook meer over horen.

  • Gravatar for piet
   piet R. Crassee 3 maanden geleden

   als je een hybride pomp hebt waar water van 50 graden uit komt, kan de cv dat water wat daaruit komt nog bijverwarmen naar 60-70 graden als het nodig is om het huis warm te stoken. hybride systeem heeft dus minder problemen met radiatorcapaciteit dan all electric systemen. je zal wel minder gas verbruiken als je meer radiatorcapaciteit plaatstn zodat de ketel minder vaak aan hoeft te slaan om bij te verwarmen.

 • Gravatar for Albert de Voogd
  Albert de Voogd 5 maanden geleden

  De besparingen van Jan de Jong kunnen niet alleen aan de warmtepomp toe te schrijven zijn. Een besparing van 5000 m3 gas door 3500 kWh extra stroom te verbruiken zou een COP van boven de 10 inhouden, waar 5 al een theoretisch maximum is. Omdat de verbouwingen al voor 2019 hebben plaatsgevonden vertrouw ik de meterstanden niet. Zuiniger stookgedrag levert niet zo'n besparing op. Overigens ben ik een tevreden gebruiker van een warmtepomp (Remeha/Techneco Elga) met zo'n 900 m3 besparing op gas tegen 1500 kWh stroomverbruik. Ik heb daarnaast ok een zonneboiler die per jaar 1800 kWh oplevert. Mijn warmtepomp haalt een gemiddelde COP van ruim 4.5.