Hoe houdt u alle snelle veranderingen bij?

Over bollenbozen en technische reuzensprongen

Ik baalde flink toen KPN voor een groot bedrag investeerde in mobiel internet. Het was 2006 en ik had een bescheiden hoeveelheid aandelen in KPN. Ik kon me níet voorstellen dat mensen behoefte zouden hebben om de hele dag overal te kunnen internetten. Intussen, tien jaar later, hoef ik u niet meer uit te leggen dat we wifi en 4G intussen als een soort eerste levensbehoeften beschouwen.

Technologische ontwikkelingen

Ja, de toekomst voorspellen was altijd al lastig. Maar nooit zo moeilijk als nu, gezien het duizelingwekkende tempo waarin de technologische ontwikkelingen voortsnellen. Wie durft bijvoorbeeld nog te voorspellen hoe het verder zal gaan met de winkels-van-steen in de centra van onze dorpen en steden? Wat we nu voor onmogelijk houden, kan binnen vijf jaar zomaar een feit zijn. Bollebozen op technische universiteiten maken reuzensprongen in onder andere kunstmatige intelligentie en robot-, gen- en nanotechnologie.

Dat klinkt voor u misschien als een wereld uit films. Een ver-van-mijn-bedshow. Maar dat is het zeker niet. Het effect van deze ontwikkelingen is overal om u heen zichtbaar. Zelfs in uw eigen woning. Denk aan de slimme thermostaat, die niet voor niets ‘slim’ heet. Dit computertje aan de muur verwarmt uw woning automatisch tegen de laagste kosten. En gaan uw kinderen nog naar een bibliotheek voor hun spreekbeurt? De mijne in ieder geval niet. Die slaan aan het googelen. Sterker nog: ze vragen het aan Siri, de digitale vraagbaakmevrouw van Apple. Het is een kwestie van tijd dat er altijd een computer met ons meeluistert en prompt met antwoorden of oplossingen komt zodra we die nodig hebben.

Zijn veranderingen ook verbeteringen?

Hoe gaan we dit allemaal bijhouden? En zijn al deze veranderingen ook verbeteringen? Dat kunt u zelf het beste beantwoorden, door te kijken wat er wel en niet bij u past. Mijn eigen strategie? Ik ben bereid om elk van deze ontwikkelingen te proberen en te onderzoeken. Als dan blijkt dat ze mijn leven een stukje mooier, makkelijker of comfortabeler maken: prima, dan mogen ze blijven. Zo niet, dan neem ik er met evenveel plezier afscheid van.

Die strategie geldt trouwens ook voor de mensen bij Feenstra die nieuwe producten en diensten ontwikkelen. Zij vragen zich af: maakt dit het leven van onze klanten een stukje beter? Dan geven we het een kans. In de hoop dat het u óók zal bevallen. U zult nog opkijken!

Slimme thermostaten vergelijken

John van den Dungen

Meer van John van den Dungen

— Regiomanager

John van den Dungen is regiomanager bij Feenstra. John onderzoekt voortdurend hoe diensten van Feenstra op het gebied van beveiliging, ventilatie en verwarming elkaar kunnen versterken. Daarmee probeert hij het leven van de Feenstra-klant energiezuiniger, comfortabeler en veiliger te maken. John is getrouwd met Gemma en vader van Dione en Jolein. Hij is geïnteresseerd in duurzaamheid, loopt regelmatig hard en mag graag tegen een berg op fietsen.

John van den Dungen

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

  • Wim van Genechten 4 jaren geleden

    Gravatar for Wim van Genechten

    Toekomst voorspellen zla altijd lasting blijven maar elke minuut van de dag veranderen er dingen inje omgeving. Doot de eerste stappen steeds bij te houden kun je je wel een voorstelling maken en beter nog alvast inschatten of je er mens maar ook als bedrijf iets mee gaat doen. de uitspraak "dat is niets voor mij/ons"past daar niet bij. Op naar de toekomst !

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.