Maak kennis met uw nieuwe cv: de warmtepomp
Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Clemens Merts
  Clemens Merts 5 jaren geleden

  Is dit system ook bruikbaar als de woning door middel van hete lucht wordt verwarmd?

 • Gravatar for Feenstra
  Feenstra 5 jaren geleden

  tav de heer Van Kooten
  Hetgeen u schrijft, klopt inderdaad.
  De energie die we nu en straks nog gebruiken komt bij voorkeur uit duurzame bronnen. Denk bijvoorbeeld aan elektriciteit uit eigen zonnepanelen opgewekt.

 • Gravatar for Gerard van kooten
  Gerard van kooten 5 jaren geleden

  Als ik het goed begrijp gebruiken die warmte wisselingsproces apparatuur
  op elektriciteit. Verhitten van het gas / samenpersen van het gas en dan is het alleen nuttig als die elektriciteit uit duurzame bronnen komt.

 • Gravatar for Feenstra
  Feenstra 5 jaren geleden

  Wij vinden het verstandig dat u nu al nadenkt over een (aard)gasloos tijdperk en de keuzes die u hierin zelf wilt en kunt maken.
  Elektrische cv-ketels bestaan momenteel zeker al, maar worden niet of nauwelijks toegepast. De reden hiervoor is dat deze systemen zoveel elektrische energie gebruiken dat ze duur in het gebruik zijn. Ook is er meestal een zwaardere elektra aansluiting in de woning nodig. Daarnaast zijn het elektriciteitsnet en de kabels in de straat of wijk veelal niet geschikt voor grootschalige toepassing van deze systemen.

  Feenstra verwacht dat er in de toekomst steeds meer volledig elektrische verwarmde huizen zullen komen. Echter, deze woningen zullen zwaar geïsoleerd zijn en slim geventileerd, zodat het benodigde elektriciteitsverbruik binnen de perken valt. Er zal dan ook geen sprake meer zijn van een elektrische cv-ketel, maar elke ruimte zal decentraal worden verwarmd. De verwarming zal dan verwerkt worden in de constructie van de woning. Wij vermoeden dat dit rond 2040 en later zal gaan spelen.

 • Gravatar for Theo J H Tieken
  Theo J H Tieken 5 jaren geleden

  Ik wacht de Centrale Verwarming op ELECTRA af, welke je kan vervangen voor je Gasketel en de radiatoren kan laten hangen.