Schaf ik een warmtepomp aan of wacht ik op stadswarmte?

Is een warmtepomp een slimme investering?
Jan Liefting

- Productmanager Verwarming en Duurzame oplossingen

Na zijn studies elektrotechniek en bedrijfskunde en diverse functies bij onder andere KPN, Xantic, Stratos en Inmarsat is Jan Liefting sinds 2014 werkzaam bij Feenstra en daar verantwoordelijk voor productmanagement Verwarming en Duurzame oplossingen. Met veel passie is Jan bezig met nieuwe oplossingen richting de energietransitie. In Uitgeest, waar Jan woont, helpt hij inwoners met adviezen voor het verduurzamen van woningen als energiecoach bij de lokale energiecorporatie DUEC. Jan is getrouwd en heeft een zoon en een dochter.


Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for J. Heck
  J. Heck 4 jaren geleden

  Ben sowieso niet overtuigd van de noodzaak in Nederland van het gas af te gaan. Er zijn genoeg alternatieven zoals vloeibaar aardgas vanuit de VS, gas vanuit Rusland of Noorwegen en waterstof. Technisch geen probleem. De huidige keuze is een politieke/economische keuze en die keuze is voor Nederland onvoldoende onderbouwd. Neemt niet weg dat stimuleren van electrisch koken en rijden een goede zaak is. Maar geheel van het aardgas afgaan, is waanzin zolang alternatieven niet goed zijn onderzocht. Behalve waanzin, ook niet acceptabel zolang een kosten- en financieringsplaatje ontbreekt.

  • Gravatar for Gerard
   Gerard J. Heck 4 jaren geleden

   Beste mijnheer Heck, het is toch sowieso een goede zaak dat we energie duurzaam maken. Uiteindelijk raakt ook het gas uit de VS, Rusland en Noorwegen op. We moeten onderhand inzien dat we zuinig moeten zijn met de grondstoffen die de aarde ons levert.

 • Gravatar for HK
  HK 4 jaren geleden

  Dat hoef je niet uit te leggen als je alleen maar logisch nadenkt weet je al genoeg!
  Vonk heeft helemaal gelijk! Een of andere politici heeft de klok ergens horen luiden en weet niet waar de klepel hangt en Nederland wil weer eens voorop lopen met al die onzin van zogenaamd zuinig en raad eens wie dat mag gaan betalen. Dit alles gaat alleen maar voor meer CO2 uitstoot zorgen als alles vervangen en vernieuwd moet gaan worden, maar dat heeft niemand door.

 • Gravatar for Karel
  Karel 4 jaren geleden

  Wat is een goede warmtepomp? En hoe kun je dit checken? Er is zoveel keus maar voor een leek is dit niet te doen. Waarom in de duurste auto van a maar b terwijl een veel goedkopere hetzelfde effect heeft?

 • Gravatar for Ing. R.J. Vonk
  Ing. R.J. Vonk 4 jaren geleden

  'Van het gas af' is de oplichterij van de eeuw.
  Laat u niet naaien door de niet- deskundige politici en de deskundige belanghebbers.
  Schandelijke onzin!

  • Gravatar for Nicolaas Lindhout
   Nicolaas Lindhout Ing. R.J. Vonk 4 jaren geleden

   meneer Vonk leg eens nader uit op basis van argumenten! dank u.