Waarom kiezen voor een warmtepomp?
Gerelateerd

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for JFH DE VOOGD
  JFH DE VOOGD 4 jaren geleden

  van het gas af moet in stappen gebeuren,begin bijvoorbeeld door het
  koken op inductie,,dit spaart veel menergie enkost inclusief aanleg en afhankelijk van type
  kookplaat ongeveer duizend euro.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare JFH DE VOOGD 4 jaren geleden

   Beste meneer Kruijs,

   Het is goed te lezen dat u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden voor een warmtepomp of een combinatie met een warmte collector. Het is vervelend om te lezen dat wij niet adequaat op uw bericht hebben gereageerd, onze excuses hiervoor.

   Bent u in de gelegenheid om ons een e-mail te sturen naar [email protected]? Graag ontvangen wij uw adresgegevens en telefoonnummer, zodat wij binnenkort contact met u kunnen opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

  • Gravatar for G.J. Kruijs
   G.J. Kruijs JFH DE VOOGD 4 jaren geleden

   Ook ik heb belangstelling voor de mogelijkheden van een warmtepomp of de combinatie met een warmte collector om gas te besparen. Ook ik heb al eens contact gezocht met u en kreeg als reactie gegevens over mijn installatie toe te sturen terwijl deze door u is geinstalleerd en wordt onderhouden. Op diverse advies verzoeken krijg ik alleen een ontvangstbevestiging maar geen verdere reactie's. Mogelijk op deze mail

   vriendelijke groet
   Koos Kruijs

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare JFH DE VOOGD 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw De Voogd,

   Hartelijk dank voor uw bericht. Het is fijn te lezen dat u hierover nadenkt.

   Iedereen zal op zijn eigen tempo van het gas afgaan. Eén ding is zeker, vanaf 2050 zal zo goed als iedereen van het gas af zijn. Sommige mensen hebben op dit moment een afwachtende houding en anderen nemen juist de leiding in de energietransitie en dat zal allemaal in stappen gebeuren.

   Het koken om inductie is een goede investering met het oog op de energietransitie, maar u gaat niet heel veel besparen.

   Mocht u naar aanleiding van ons bericht nog vragen hebben, dan horen wij het graag. U kunt dan een e-mail sturen naar [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for A.M. Knebel
  A.M. Knebel 5 jaren geleden

  Geachte Lezer (es) en anderen.
  Deze hele HYPE vind ik zwaar overdreven. Het is weer eens een lobby van de regering om ons op kosten te jagen. We gaan van het gas af. Ja wij wel , en de rest van de wereld dan? Die stoken gewoon hun huisvuil in de open lucht. En dat komt zeker niet naar Nederland drijven? Daarnaast is het " Gas Afsluiten" net zoiets als de remmen uit een auto te slopen waar je toch mee rijdt en wacht tot er iets anders is gevonden.. Trouwens het kleine Nederland maakt , milieutechnisch , geen enkel verschil. Alles wat er nu gebeurt is er voor bedoeld dat wij hier de uitvindingen doen EN de kinderziektes betalen. Daarna kunnen de grote bedrijven hun zakken vullen en de burger blijft braaf en arm. Overigens waarom moet de burger in actie komen? Enkel jaren geleden heeft het CBS bepaald dat 80% van de energie door de industrie wordt gebruikt. Dus waar is de simpelste en grootste besparing te halen? Juist bij de industrie. En als we Schiphol niet verder laten groeien gaan we helemaal hard vooruit . Over CO2 gesproken. Daar wordt de lucht pas echt vervuild. Dus eerst de industrie en dan de burger. Trouwens waarom wordt de prijs van een warmte pomp zo slecht bekend gemaakt? Nou gewoon , omdat we er langzaam aan kunnen wennen dat de gevraagde prijs nu eenmaal zo is. Zo gaat het toch altijd. Eerst wennen en dan door de strot duwen. Mijn advies: Wacht zolang mogelijk met aanschaffen tot de industrie er mee in hun maag zitten dan zakken de prijzen vanzelf.

 • Gravatar for T.Hofstede
  T.Hofstede 5 jaren geleden

  U praat veel over een warmtepomp.Maar wat kost nu zo'n warmtepomp en wat voor subsidie zit er op.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare T.Hofstede 5 jaren geleden

   Beste heer, mevrouw Hofstede,

   Allereerst bedankt voor uw bericht.

   Wij zijn erg enthousiast hierover. Een warmtepomp neemt voor een deel de taak over van uw cv-ketel. U verwarmt ineens op een andere manier uw huis. Zo hoeft u minder gas te stoken, wat een lagere energierekening oplevert.

   De aanschaf van een warmtepomp is tussen de € 2.200,- en € 15.000,- De Subsidie is maximaal € 2.500,-. U zal dit zelf bij uw eigen gemeente kunnen aanvragen.
   Op het moment dat u een warmtepomp aanschaft dan zal de besparing tussen de 25% - 50% op verwarmingskosten.

   Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken en advies op maat te geven. U kunt een e-mail sturen naar [email protected] met uw gegevens, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Cornelissen
  Cornelissen 5 jaren geleden

  Als Nederland in 2050 co2 neutraal wil zijn zullen ze ook met een flinke subsidie komen en niet met die paar centen, ik vind het ook een erg slecht verkooppraatje omdat een normale cv ketel 15 tot 20 jaar meegaat en tegen die tijd wellicht andere/betere oplossingen zijn, dit is mensen op onnodige kosten jagen in mijn ogen, tegen de tijd dat je zo'n systeem daadwerkelijk terug hebt verdient is het hartstikke versleten.. Kei mooi als je het gratis bij een nieuwe ketel krijgt!

 • Gravatar for Ingrid
  Ingrid 5 jaren geleden

  Ik lees eigenlijk nooit iets over de toekomst van luchtunits. Er wordt altijd maar van uitgegaan dat je een cv-ketel hebt.
  Zijn er al systemen bedacht die de luchtunits (gecombineerd met mv) kunnen gaan vervangen?
  Ik ben heel benieuwd. Ook naar wat dat dan ongeveer zal gaan kosten.

 • Gravatar for Johan
  Johan 5 jaren geleden

  Klopt het dat zo’n warmtepomp veel lawaai maakt?
  Is het mogelijk dat we een warmtepomp in ons huis plaatsen zodar we aardgasvrij worden?

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra Johan 5 jaren geleden

   Beste Johan,

   Een warmtepomp maakt inderdaad geluid. Dat hoeft niet storend te zijn, maar u moet het wel weten en er rekening mee houden bij de plaatsing. Als de warmtepomp bijvoorbeeld op een zolder wordt geplaatst, is er geen probleem. Waneer zich daar echter ook een slaapkamer bevindt, dan raden wij aan dat u een afsluitbare ruimte creëert waar de warmtepomp wordt geplaatst.

   Wanneer u een warmtepomp buiten wilt plaatsen, heeft u ook te maken met de regelgeving van het maximaal toegestane geluidsniveau op de gevel. Ook hier is het van belang om de warmtepomp met beleid te plaatsen en zich goed te informeren, zodat u, maar zeker ook uw buren er geen overlast van ondervinden. Er zijn speciale omkastingen te verkrijgen die het geluid dempen, maar u heeft dan wel wat behoorlijk extra ruimte nodig. Een met beleid geplaatste warmtepomp hoeft geen overlast te geven.

   Aardgasvrij is zeker mogelijk. Dat noemen we ‘all-electric’. Vaak worden hier combinaties van technieken toegepast: warmtepomp, buffervat voor opslag van warm water, elektrische bijverwarming. En daarnaast zonnepanelenom het toegenomen elektriciteitsgebruik te compenseren. Of een zonneboiler voor ondersteuning voor verwarming en warm water.
   All-electric is complexer dan een hybride oplossing. Ook met deze oplossing wilt u immers bij koude dagen uw huis warm houden. Daarnaast heeft u heeft voldoende warm water nodig voor douche en bad.

   Om bij een all-electric-oplossing te voorkomen dat de electriciteitskosten de pan uitrijzen, adviseren wij om uw huis goed te isoleren, zodat de warmtevraag laag is. Ook zijn LTV (Lage Temperatuur Verwarming)-afgifte systemen van belang (vloerverwarming of speciale radiatoren), zodat de warmteoverdracht zo efficiënt mogelijk plaatsvindt.
   Daarnaast dient u te letten op de beschikbare elektriciteitsaansluiting. Wanneer uw aansluitng moet worden verzwaard gaat u significant meer betalen voor de aansluiting. Kortom, aardgasvrij wonen is de toekomst, maar in de bestaande bouw komt er best wel wat bij kijken.

 • Gravatar for André
  André 5 jaren geleden

  Het valt mij op dat uw promoties zich richten op hybride oplossingen.
  Mijn voorkeur gaat uit naar het volledig afkoppelen van de gasaansluiting en de energievoorziening te regelen met een bodembron.
  Hoever is Feenstra met kennis/expertise om hierin adviserend/offrerend te kunnen zijn?

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra André 5 jaren geleden

   Beste André,
   Feenstra richt zich inderdaad op dit moment op hybride oplossingen.
   Wij zijn sterk in de bestaande bouw (al zeggen we het zelf).
   We zullen echter in de loop van 2018 ook systemen met buitenunits in ons portfolio opnemen.
   Warmtepompsystemen op basis van een bron in de bodem zijn zeker mogelijk in de bestaande bouw.
   Echter wel complexer en minder voor de hand liggend.
   Vandaar onze keuze om, zoals hierboven beschreven, ons portfolio op te bouwen.
   Zeg echter nooit nooit ...

 • Gravatar for leo de haas
  leo de haas 5 jaren geleden

  ben eigenlijk benieuwd wat zo'n warmtepomp systeem bij benadering kost, kan daar in uw stukje niets over lezen.
  moet ik rekenen op duizenden euro's of misschien in tienduizenden euro's ?

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra leo de haas 5 jaren geleden

   Hallo Leo
   Beste Leo,
   De diversiteit in prijzen van warmtepompen loopt fors uiteen.
   Om je vraag te beantwoorden: denk aan duizenden euro’s (tussen de euro 3.500 en 5.500 kun je al een warmtepompoplossing aanschaffen).
   Niet aan tienduizenden euro’s.
   Voor advies in uw specifieke situatie, kunt u uiteraard altijd contact opnemen met onze adviseurs.


 • Gravatar for Robin
  Robin 5 jaren geleden

  Ik heb nog geen jaar geleden een nieuwe hr combiketel laten installeren. Besluit destijds genomen omdat ik van veel kanten hoorde en ook op internet had gelezen dat het stroomverbruik van een warmtepomp zo hoog is dat je feitelijk helemaal niet goedkoper uit bent. Bovendien heb ik ook artikelen gelezen waarin de duurzaamheid in twijfel werd getrokken. Stel dat ik nu van mn huidige systeem een hybride systeem wil laten maken? Zou dat dan kunnen en zo ja verdien ik dat dan ooit nog terug?

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra Robin 5 jaren geleden

   Beste Robin,
   Wanneer uw woning beschikt over een mechanisch ventilatiesysteem, dan is dit altijd mogelijk. Wanneer u uw gegevens en vraag mailt naar [email protected], dan zullen onze vakmensen contact opnemen met betrekking tot de voor u specifieke mogelijkheden.

 • Gravatar for Leo
  Leo 5 jaren geleden

  Heb nu verwarmingsketel op 2e verdieping die 16 jaar oud is en bij de bouw van de woning is geplaatst. Alle leidingen zijn netjes onzichtbaar verwerkt in de muren en vloeren. De ketel is nu aan vervanging toe en ik overweeg overstap op een warmtepompsysteem.
  Als ik overstap op een warmtepompsysteem brengt dit volgens mij nogal wat ombouwkosten met zich en breekwerk om alles weer onzichtbaar weg te werken. Is dit beeld juist of kan dit relatief eenvoudig worden aangepast?

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra Leo 5 jaren geleden

   Beste Leo,
   De warmtepomp wordt aangesloten op de huidige aansluitingen bij de cv- ketel, en -in principe- is er geen hak- en breekwerk nodig. Wel moet u rekening houden met de afmetingen van de warmtepomp en welke bron de warmtepomp gebruikt. Als de warmtepomp ventilatielucht gebruikt, vervangt hij uw ventilatiebox en zal er een geïsoleerde dakdoorvoer nodig zijn. Gebruikt de warmtepomp buitenlucht dan zijn er ook dakdoorvoeren nodig.
   Het beste is om u vrijblijvend over uw situatie te laten informeren door onze adviseurs.