Zonneboiler

Zonneboiler kopen

Om water te verwarmen, is energie nodig. Meestal komt die energie uit gas of stroom. Maar waarom zou u er de zon niet voor gebruiken? Met een zonneboiler van Feenstra bespaart u flink op uw energiekosten én helpt u mee aan een duurzame toekomst. Ook zit er een subsidie op zonneboilers, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om een zonneboiler te kopen!

Zonneboiler advies

Voordelen zonneboiler

  • Korte terugverdientijd
  • Minder CO2 uitstoot
  • Besparen op de gasrekening
  • Tot 2000 euro subsidie
  • Hogere woningwaarde door hoger Energielabel

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler verwarmt uw water door zonne-energie. Het apparaat bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat. Die collector ziet eruit als een groot dakraam en is gemakkelijk op het dak te monteren. Het voorraadvat komt bij uw combiketel te hangen.


Zonneboiler Feenstra

Hoe werkt een zonneboiler?

De collector bevat een vloeistof. Zonlicht warmt deze vloeistof op en die verwarmt vervolgens het water in het voorraadvat. Dit warme water stroomt dan via de cv-ketel naar de kraan. Is het water te koud, dan warmt de cv-ketel het verder op.

Uitleg over de zonneboiler

Besparen op uw energiekosten

Omdat de zonneboiler het meeste werk doet, hoeft uw cv-ketel minder water te verwarmen. Zo bespaart u tot 60% op de kosten voor het verwarmen van het tapwater.

Ook zal met een zonneboiler uw gasrekening flink dalen. Het geld dat u uitgeeft aan de boiler, verdient u dus direct terug. Bovendien is zonne-energie milieuvriendelijk. U draagt zo bij aan een schoner milieu.

Zonneboiler advies aanvragen

Subsidie zonneboiler

Wilt u een zonneboiler kopen? Dan kunt u hier subsidie voor aanvragen. Dit kan oplopen tot een bedrag van € 2000,- ! Om in aanmerking te komen voor de subsidie duurzame energie, moet de zonneboiler voldoen aan enkele voorwaarden zoals jaaropbrengst en energieprestatie. 

Subsidie zonneboilers

Subsidie zonneboiler

Lagere energierekening

Hoeveel kunt u jaarlijks besparen? Dat hangt af van de grootte van de zonneboiler. Met een kleine boiler is de besparing gemiddeld 190 m3 gas per jaar. Met een grotere kunt u al snel 270 m3 besparen. Bij de huidige gasprijs daalt uw jaarlijkse rekening daardoor met een bedrag tussen € 114,- en € 162,-. Besluit u om een zonneboiler aan te schaffen? Feenstra werkt altijd met een all-in prijs. Dit is inclusief installatie van de zonneboiler en zonnecollectoren. Zo komt u nooit voor onverwachte kosten te staan en kunt u gelijk starten met besparen!

ATAG zonneboiler kopen

Feenstra heeft onder andere de ATAG CBSolar en Econorm in haar assortiment. Deze zonneboilers functioneren altijd in combinatie met een combiketel of soloketel. ATAG is een A-merk en levert producten van hoge kwaliteit. De ATAG zonneboilers zijn zowel staand als liggend verkrijgbaar en komen in aanmerking voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Feenstra geeft u graag advies voor de juiste ATAG zonneboiler voor uw woning

Vrijblijvend zonneboiler advies

Zonneboiler kopen

Zonneboiler onderhoud

Een zonneboiler heeft relatief weinig onderhoud nodig. U kunt bij Feenstra een serviceabonnement voor zonneboiler onderhoud afsluiten, waarbij we één keer in de twee jaar de boiler controleren op de juiste werking en de vloeistofdruk in de boiler en collector wordt bijgevuld. Verder valt de collector buiten het abonnement. Onderhoud voor de zonneboiler is uitsluitend aan te schaffen als u ook een serviceabonnement voor uw cv-ketel bij Feenstra heeft. De kosten voor zonneboiler onderhoud zijn € 3,23 per maand. Wilt u een aanvullend serviceabonnement afsluiten voor uw boiler? 

Bel met 088 8455 000 en wij helpen u graag

Onze certificeringen voor zonne-energie

  • Zonnekeur Feenstra
  • VCA veiligheids checklist aannemers
  • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
  • Install Q