Met zonnepanelen zelf energie opwekken

Voor niets komt de zon op. Zonne-energie is schoon, raakt nooit uitgeput en is helemaal gratis voor u beschikbaar. Maak daar slim gebruik van door met zonnepanelen zelf stroom op te wekken. De zonnige dagen worden nog mooier met een kleine zonne-energiecentrale op uw eigen dak. Want zodra de pv-panelen geïnstalleerd zijn, bespaart u al op uw elektriciteitsrekening. Oók op bewolkte dagen. En dat voordeel kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. 

Actie: voor Vattenfall klanten geldt een korting van € 100,- op de aanschafprijs!

Zonnepanelen monitoren

Heeft u al pv-panelen op het dak en wilt u weten hoe deze presteren?

De terugverdientijd wordt bepaald door de opwek van uw zonnepanelen. Maar inmiddels heeft u de panelen al een tijd en wat is het rendement momenteel? En minstens zo belangrijk: is de installatie nog veilig? Kies voor de Zon Prestatie Check en u bent volledig op de hoogte van de prestaties van uw installatie. Ongeacht wie de zonnepanelen heeft geïnstalleerd.

Doe de Zon Prestatie Check

Zonnepanelen kopen

Heeft u interesse in zonnepanelen? Dan doet u er goed aan om u te laten adviseren door een expert. Bij de aanschaf van pv-panelen moet u op veel aspecten letten, zoals de kwaliteit van de panelen, omvormers en power optimizers, garantie en levensduur, prijs én het rendement.

Idealiter bestaat een systeem uit minimaal 6 zonnepanelen, zodat de energieopbrengst daadwerkelijk een verschil maakt op de energierekening. Gemiddeld worden er door Feenstra 10 zonnepanelen per dak geplaatst. De hoeveelheid is vanzelfsprekend afhankelijk van het beschikbare dakoppervlak. Ook moet er rekening gehouden worden met diverse omgevingsfactoren zoals slagschaduw voor de meest optimale opbrengst.

Online advies op maat 

 • Uitsluitend kwaliteit pv-panelen
 • Altijd inclusief schouw en installatie
 • Minimaal 10 jaar garantie
 • In 1 dag geïnstalleerd

Zonnepanelen vergelijken

Feenstra heeft 3 pakketten met zonnepanelen waar u uit kunt kiezen. Graag helpen we u met het maken van de juiste keuze voor uw situatie. Alle zonnepanelen pakketprijzen zijn inclusief installatie en materiaal. Dus u komt nooit voor onverwachte kosten te staan. Daarnaast kunt u de btw op zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Hierdoor krijgt de gemiddelde klant zo'n € 900,- op de aanschafprijs terug!

Zonnepanelen pakketten vergelijken

Wat houdt de installatie van zonnepanelen in?

Hoe werken zonnepanelen?

Met zonnepanelen kan zonlicht direct in elektriciteit worden omgezet. Dit proces noemen we het fotovoltaïsch effect. De officiële benaming voor een zonnepaneel is kortweg ‘pv-paneel’, naar het Engelse ‘photovoltaics’. Een pv-paneel bestaat uit vele kleine zonnecellen die met elkaar verbonden zijn. Elke zonnecel is opgebouwd uit flinterdunne laagjes halfgeleidend materiaal waartussen -onder invloed van het zonlicht- een spanningsverschil ontstaat. Een omvormer geeft de opgewekte zonne-energie vervolgens door aan het elektriciteitsnet.

Waarom zonnepanelen nemen?

 • U bespaart op uw maandelijkse energiekosten
 • Zonne-energie is beter voor het milieu
 • Snelle terugverdientijd
 • U krijgt de btw terug van de Belastingdienst
 • Ze zijn onderhoudsarm, enkel wat schoonmaakwerk
 • U krijgt geld terug bij salderen
 • De waarde van uw woning wordt hoger

Meer over de voordelen

Zonnepanelen ontwikkelingen 

Zonne-energie mag zich verheugen in een toenemende populariteit. Geen wonder: de energie is schoon, goedkoop en de terugverdientijd van de investering wordt steeds korter. Niet gek dus dat steeds meer huiseigenaren erover denken om zonnepanelen op hun dak te laten installeren. Lees hier de laatste ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen.

Ontwikkelingen zonnepanelen

Installatie van zonnepanelen

Bij de gemiddelde woning duurt het plaatsen van een zonnestroomsysteem ongeveer één dagdeel, uiteraard hangt dit samen met de grootte van het te plaatsen systeem. De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van dakhaken en profielen waar de panelen op komen te liggen en de installatie van de pv-panelen zelf. Het plaatsen van de omvormer (meestal op zolder), het aanleggen van een stroomkabel tussen de omvormer en meterkast en het uitbreiden van de meterkast ter bevordering van de zonnepanelen.

Meer over zonnepanelen

Installatie zonnepanelen

Onze certificeringen voor zonne-energie

 • Zonnekeur Feenstra
 • VCA veiligheids checklist aannemers
 • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
 • Install Q