Menu

Zonnepanelen


Uw eigen energiecentrale
op uw dak


Zonnepanelen: wek zélf stroom op

Voor niets komt de zon op. De energie van de zon is schoon, raakt nooit uitgeput en is helemaal gratis voor u beschikbaar. Maak daar slim gebruik van door met zonnepanelen zelf stroom op te wekken. De zonnige dagen worden nog mooier met een kleine zonne-energiecentrale op uw eigen dak. Want zodra de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, bespaart u al op uw elektriciteitsrekening. Oók op bewolkte dagen, trouwens. En dat voordeel kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Heeft u zonnepanelen en wilt u weten hoe deze presteren?

De terugverdientijd wordt bepaald door de opwek van uw zonnepanelen. Maar inmiddels heeft u de panelen al een tijd en wat is de opwek momenteel? En minstens zo belangrijk: is de installatie nog veilig? Kies voor de Zon Prestatie Check en u bent volledig op de hoogte van de prestaties van uw installatie. Ongeacht wie de zonnepanelen heeft geïnstalleerd.

Zon prestatie Check

Zonnepanelen kopen

Maak een keuze uit vier pakketten met A-merk designpanelen. Minimaal tien jaar garantie.

Onze pakketten

Is uw dak geschikt?

Ontdek het binnen twee minuten met het Zonnepanelen Advies, een handige online tool van Feenstra en Nuon.

Online advies

Rendement

Hoeveel energie levert een zonnepaneel eigenlijk op? En waarvan is dat afhankelijk?


Rendement

Btw terugvragen

Bespaar honderden euro’s door de btw op zonnepanelen terug te vragen. Dit scheelt gemiddeld zo'n 900 euro per huishouden!

Btw teruggave

Wanneer kiezen voor zonnepanelen?

Gemiddeld bestaat een zonne-energiecentrale uit 10 tot 15 zonnepanelen. De hoeveelheid zonnepanelen die er op het dak van een woning passen is afhankelijk van het beschikbare oppervlak. Daarbij moet ook rekening gehouden worden met omgevingsfactoren en slagschaduw die de opbrengst van stroom kan verminderen. Idealiter bestaat de zonnestroominstallatie  uit minimaal uit 6 zonnepanelen, zodat de energieopbrengst ook werkelijk een verschil maakt op de energierekening.

Waarom zonnepanelen nemen?

  • Zonnestroominstallaties zijn tegenwoordig aantrekkelijk geprijsd
  • De stroomopbrengst per vierkante meter is hoog
  • Het rendement van zonnepanelen is groot. 
  • Minder afhankelijk van uw energieleverancier
  • Goed voor het milieu

Zonneboiler

Laat uw water opwarmen door de zon met een zonneboiler.

  • Minder gasverbruik.
  • Goed voor het milieu.
  • Lagere energierekening.

Zonneboiler

Ontwikkelingen zonnepanelen

Zonne-energie mag zich verheugen in een toenemende populariteit. Geen wonder: de energie is schoon, goedkoop en de terugverdientijd van de investering wordt steeds korter.  Lees hier de laatste ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen.