Menu

Warmtepomp als alternatief voor uw cv

Een warmtepomp zorgt voor duurzame warmte

Op een duurzame manier verwarmen en warm water tappen. Hiervoor zijn slimme, zuinige en milieubewuste installaties nodig. Een warmtepomp is hier een voorbeeld van. Een warmtepomp is interessant voor iedereen die zelfvoorzienend wil zijn, de energienota wil verlagen, het energielabel van de woning wil verhogen en milieubewust wil omgaan met de grondstoffen van de aarde. Bekijk of uw woning geschikt is voor een warmtepomp.

Doe de warmtepompcheck

Wat vinden onze klanten?

8.4/10

Goed | 1776 beoordelingen

93% van onze klanten beveelt ons aan.

Alle beoordelingen

Laat je wijsmaken

Bepaal zelf hoeveel u wilt weten over een warmtepomp.

Weinig

Genoeg

Veel

Alles

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor verwarming en warm water in huis. Warmtepompen halen met een warmtewisselaar warmte uit de lucht, bodem of grondwater. Deze warmte wordt door middel van een proces met een koudemiddel (vergelijkbaar met de koudemiddelen zoals de airco’s in auto’s of koelkasten), door de warmtepomp naar een hogere temperatuur gebracht en wordt vervolgens gebruikt als ruimteverwarming en verwarmt eventueel het tapwater. Omdat u elektriciteit gebruikt in plaats van gas, bespaart u op uw gasrekening en wordt de CO2-uitstoot flink verlaagd.

Voordelen warmtepomp

  • Hoog rendement
  • Lagere energiekosten
  • Duurzaam
  • Subsidie mogelijkheden
  • Lange levensduur

Hybride warmtepompsysteem

Met een hybride systeem bedoelen we dat voor de verwarming van een huis een warmtepomp samenwerkt met een cv-ketel. Deze warmtepomp onttrekt en transporteert warmte uit omgevingslucht naar de woning. De samenwerking met de cv-ketel heeft twee functies: de bereiding van warm water en het bijverwarmen als het bijvoorbeeld een paar graden vriest. U kunt in één keer een hybride systeem aanschaffen of kies voor een losse warmtepomp die met uw bestaande cv-ketel samenwerkt. 

Warmtepomp kopen?

Aan u de keuze! Voeg een warmtepomp eenvoudig toe aan uw bestaande cv-ketel. Is de ketel aan vervanging toe? Kies dan voor een volledig nieuw hybride systeem.

Bekijk de oplossingen in de shop.

Warmtepomp shop

Subsidie warmtepomp

De Rijksoverheid geeft tot 2021 subsidie op warmtepompen om zo duurzame verwarming te stimuleren. U vermindert de uitstoot van CO2 en verwarmt uw huis met minder gas. De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. De hoogte van de subsidie voor warmtepompen ligt tussen de € 1.000,- en € 2.500,- en is afhankelijk voor welk merk/type pomp u kiest. 

Meer over de subsidie

Warmtepomp onderhoud zorgt voor:

  • Een langere levensduur
  • Het voorkomen van storingen
  • Een veilige werking
  • Lagere energiekosten

Voor slechts € 6,06 per maand bent u verzekerd dat uw warmtepomp het altijd doet.

Meer over onderhoud