Een warmtepomp zorgt voor duurzame warmte

Op een duurzame manier verwarmen en warm water tappen. Hiervoor zijn slimme, zuinige en milieubewuste installaties nodig. Een warmtepomp is hier een voorbeeld van. Een warmtepomp is interessant voor iedereen die zelfvoorzienend wil zijn, de energienota wil verlagen, het energielabel van de woning wil verhogen en milieubewust wil omgaan met de grondstoffen van de aarde. Maar alles begint met vakkundig advies!

Warmtepomp advies aan huis aanvragen

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor verwarming en warm water in huis. Warmtepompen halen met een warmtewisselaar warmte uit de lucht, bodem of grondwater. Deze warmte wordt door middel van een proces met een koudemiddel (vergelijkbaar met de koudemiddelen zoals de airco’s in auto’s of koelkasten), door de warmtepomp naar een hogere temperatuur gebracht en wordt vervolgens gebruikt als ruimteverwarming en verwarmt eventueel het tapwater. Omdat u elektriciteit gebruikt in plaats van gas, bespaart u op uw gasrekening en wordt de CO2-uitstoot flink verlaagd.

Voordelen warmtepomp

  • Hoog rendement
  • Lagere energiekosten
  • Duurzaam
  • Subsidie mogelijkheden
  • Lange levensduur

'Laat je wijs maken over de warmtepomp'
Kies zelf hoeveel u wilt weten

Hybride warmtepompsysteem

Met een hybride systeem bedoelen we dat voor de verwarming van een huis een warmtepomp samenwerkt met een cv-ketel. De samenwerking met de cv-ketel heeft twee functies: de bereiding van warm water en het bijverwarmen als het bijvoorbeeld een paar graden vriest.

Warmtepomp kopen?

Een nieuwe warmtepomp vraagt bouwtechnisch het een en ander van uw woning. Daarom checken wij altijd eerst of uw woning geschikt is voor een warmtepomp, waarna wij u in contact brengen met een van onze adviseurs.

Advies warmtepomp aanvragen

  • Onafhankelijk en eerlijk advies
  • Gecertificeerde vakmannen
  • Ervaring met verschillende systemen
Wij geven u graag advies

Welke soorten warmtepompen voeren wij?

Feenstra heeft verschillende warmtepompen in haar assortiment. Bij ons kunt u terecht voor lucht-lucht warmtepompen, lucht-water warmtepompen en warmtepomp boilers. Al dan niet in een hybride vorm in combinatie met een cv-ketel. De aardwarmtepompen, ook wel de grondgebonden warmtepomp, waarbij de warmte uit de bodem wordt gehaald, is iets wat wij (nog) niet doen.

Tip van de vakman

Tip Jan Liefting
Product Manager Warmtepompen

Gasloos Wonen

Lees er alles over in ons E-book.

Gratis e-book downloaden

Idee