Alles over cv-ketels

Een cv-ketel zorgt voor verwarming en warm water en is daarmee het hart van een behaaglijk huis. Met een onderhoudscontract van Feenstra zorgt u dat uw cv-ketel langer meegaat en energiezuinig blijft werken. Zelfs een goed onderhouden ketel is na jaren trouwe dienst een keer aan vervanging toe. Feenstra geeft u graag advies over de beste cv-ketel voor uw woning.

Bij Feenstra kunt u een nieuwe cv-ketel kopen of huren en altijd inclusief installatie. Wij hebben alle kwaliteitsmerken ketels in huis en u kunt er gelijk een (slimme) thermostaat bij kiezen.

Start de Ketelkiezer

Verwarming

Het belang van cv-ketel onderhoud

Niemand zit graag in de kou of moet denken aan een koude douche. We beseffen het vaak niet maar we vertrouwen er op dat onze cv-ketel het áltijd doet. Laat daarom uw cv-ketel onderhouden. Kies voor eenmalig onderhoud of een onderhoudsabonnement. 

Cv-ketel onderhoud vergelijken

Nieuwe cv-ketel nodig? Wij helpen u graag.

Moet uw cv-ketel worden vervangen, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Gaat u een cv ketel kopen of huren en welk cv-ketel merk kies ik? Wij van Feenstra helpen u graag met het vinden van de beste cv-ketel voor uw situatie.

Cv-ketel vervangen

Spoedvervanging binnen 48 uur mogelijk.

Cv-ketel vervangen

Kopen of huren?

Bekijk de voordelen en vergelijk in 1 minuut.

Bekijk de verschillen

Cv-ketel merken

Welk merk cv-ketels heeft uw voorkeur?

Vergelijk de A-merken

Persoonlijk advies

Gratis telefonisch advies op maat gemaakt.

Vrijblijvend advies

 • Onafhankelijk en eerlijk advies
 • Gecertificeerde vakmannen
 • Altijd inclusief installatie
 • Uitsluitend A-merken in ons assortiment

Cv-ketel

Cv-ketel kopen? Check de cv-ketel aanbieding!

Actie: tijdelijk gratis ATAG One Zone t.w.v. €199,-
+ € 100,- korting

Bij 4 modellen ATAG ketels ontvangt u een gratis ATAG One Zone slimme thermostaat en daar bovenop nog eens € 100,- korting!

ATAG aanbieding

Cv-installatie vervangen: wat komt er bij kijken?

Een nieuwe HR cv-ketel installeren is meer dan alleen de ketel vervangen. Wist u dat uw rookgasafvoer gemiddeld maar één ketelleven meegaat? En is het belangrijk dat gasleidingen worden nagekeken op lekkages en een koolmonoxidemeting wordt uitgevoerd. Daarom hoort bij iedere installatie van een cv-ketel een Veiligheidspakket. Zo garanderen wij uw en onze veiligheid.

Wat kost een nieuwe cv-ketel inclusief installatie?

De prijs van uw nieuwe combiketel bestaat uit de kale aanschafprijs en de kosten voor de installatie. Dit maakt het vergelijken van prijzen lastig. Vaak wordt alleen een 'kale' prijs voor een verwarmingsketel vermeld. U dient dan zelf na te gaan welke kosten hier nog bij komen. Om onduidelijkheden te voorkomen, zijn bij Feenstra alle cv-ketel prijzen altijd inclusief installatie!

Alles wat u wilt weten over verwarming

Meest gestelde vragen over een cv-ketel

Een cv-ketel zorgt voor verwarming en warm water in een woning. Cv staat voor centrale verwarming.

Een cv-ketel gaat 12 à 15 jaar mee. Het kan raadzaam zijn om uw combi-ketel te vervangen als last heeft van storingen, de reparatiekosten hoog uitvallen of de energierekening hoog uitvalt omdat u nog geen hoog rendementsketel heeft.

Een cv-ketel gaat 12 à 15 jaar mee. Hoe intensiever de cv installatie gebruikt wordt, hoe sneller er slijtage aan de onderdelen in het toestel ontstaat. Hierdoor gaat de hr-ketel minder lang mee en verbruikt het meer energie.

CW staat voor Comfort Warmwater. Het getal daarachter geeft een klasse aan. Hoe hoger de CW waarde is, hoe meer warm water de cv-ketel kan leveren per minuut en dus sneller warm water uit de douchekop of badkraan stroomt.

Certificeringen verwarming

 • 4SCIOS
 • Techniek Nederland
 • KM kiwa vgm 260x100
 • KvINL
 • KOMO instal
 • Meer met Minder Energie
 • VCA veiligheids checklist aannemers