Spirotech vuilafscheider voor cv-installaties

Vuilafscheider SpiroTrap MB3

Bestelt u een nieuwe cv-ketel? Kies dan ook voor de SpiroTrap MB3 vuilafscheider van Spirotech. Zo zorgt u voor optimale bescherming van kostbare cv-ketel onderdelen en een schone cv-installatie, zodat storing en uitval minder vaak voorkomen. Met de SpiroTrap MB3 vuilafscheider bespaart u tot 7,4% op uw gasverbruik en bespaart u wel tot € 75,- per jaar.

Kies nu een nieuwe cv-ketel en bestel gelijk de vuilafscheider en automatische ontluchter.

Bekijk het cv-ketel aanbod

Vuilafscheider SpiroTrap

  • Onafhankelijk en eerlijk advies
  • Gecertificeerde vakmannen
  • Altijd inclusief installatie
  • Uitsluitend A-merken in ons assortiment

Terugverdientijd vuilafscheider cv

De prijs voor de vuilafscheider is € 149,-. Deze investering heeft u binnen 2 - 4 jaar terugverdiend. De vuilafscheider kan uitsluitend worden aangeschaft bij het kopen of huren van een nieuwe cv-ketel. De vuilafscheider is samen met de automatische ontluchter van SpiroTech te bestellen. Dan betaalt u slechts € 249,- i.p.v. € 298,- en bespaart u op deze onderdelen wel tot € 125,- per jaar aan energiekosten én zorgt u ervoor dat uw cv-installatie niet verstopt raakt.

Voordelen vuilafscheider

. Tot € 75,- per jaar besparen door 7,4% minder gasverbruik 
. Minder storingen en uitval 
. Meer warmtecomfort
. Bescherming van kostbare onderdelen
. 20 jaar garantie
. Aanbevolen door alle cv-ketelfabrikanten

Spirotech vuilafscheider

Hoe werkt de SpiroTrap MB3 vuilafscheider?

Wat doet de vuilafscheider van SpiroTech?

De vuilafscheider van SpiroTech vangt vervuiling in uw cv-ketel op en zorgt ervoor dat uw cv-installatie niet verstopt raakt. De vervuiling heeft drie oorzaken:

Magnetische vuilafscheider

#1. De metalen buizen van een cv-installatie gaan licht roesten door het warme water dat door de buizen stroomt. Deze ijzerhoudende deeltjes, ook wel magnetiet genoemd, leveren na enige tijd een zwarte verkleuring van het cv-water op, wat zichtbaar is bij aftappen van de installatie

#2. Daarnaast vervuilt het cv-water ook door corrosie (roest) door de zuurstof in het cv-water. Dit komt in alle cv-installaties voor en is een voortdurend proces door het cv-water dat steeds verwarmd wordt. 

#3. Ook kalk dat zich standaard in het water bevindt, draagt bij in het cv-water voor ‘vervuiling’. Door het uitzetten en krimpen van het systeem (door het verwarmen en weer afkoelen) laten stukjes van deze vervuiling los en kunnen verstopping en storingen veroorzaakt worden.

Cv-ketels en -onderdelen, zoals thermostaatkranen, vloerverwarming en warmtewisselaars zijn gevoelig voor vuil. De innovatieve vuilafscheider SpiroTrap MB3 van SpiroTech haalt het vuil uit uw systeem en houdt deze schoon.

Bestel de vuilafscheider bij een nieuwe cv-ketel

Certificeringen verwarming

  • 4scios
  • KM kiwa vgm 260x100
  • KvINL
  • KOMO instal
  • Meer met Minder Energie
  • VCA veiligheids checklist aannemers