Filteren
Duurzaamheid

Niks missen van uw favoriete thema’s? Krijg een melding bij elk nieuw artikel!

Thema's volgen

De aarde is er niet alleen voor onszelf. De generaties die na ons komen zijn (net als wij) afhankelijk van gezonde lucht, een schone omgeving en een leefbaar klimaat. Bijna alles wat wij doen, de producten die we gebruiken en het vervoer dat we kiezen, heeft effect op onze natuurlijke omgeving. En dat geldt ook voor de manier waarop we wonen.

Duurzaamheid is de mate waarin het ons lukt om in ons dagelijks leven een niet ál te groot stempel te drukken op de wereld om ons heen. Als we duurzaam wonen, duurzaam bouwen en duurzaam reizen, kunnen we er op de lange termijn voor zorgen dat de economie en de natuur (beter) met elkaar in balans komen. De beste manier om onze ‘ecologische voetafdruk’ kleiner te maken, is door waar dat kan over te stappen op duurzame energie. Dus: geen fossiele brandstoffen meer, maar in plaats daarvan energie uit hernieuwbare bronnen, zoals zon en wind.

Heeft u belangstelling voor duurzaamheid? Wilt u weten op welke manieren u úw woning zo duurzaam mogelijk kunt maken? Op Zorgeloos Wonen vindt u onder het thema duurzaamheid tientallen artikelen. De artikelen besteden aandacht aan actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, maar ze geven ook achtergrondinformatie en praktische adviezen.