Filteren
Innovatie

Niks missen van uw favoriete thema’s? Krijg een melding bij elk nieuw artikel!

Thema's volgen

De energietransitie is een omvangrijke klus. Om er een succes van te maken, hebben we de techniek hard nodig. Veel technieken die ons land, onze economie en onze woningen duurzamer maken, zijn al jaren in gebruik en hebben zich inmiddels ruimschoots bewezen. Ondertussen wordt er ook voortdurend gewerkt aan andere ideeën, apparaten en processen. Want de komende jaren zullen we ongetwijfeld gebruik maken van veel verschillende technieken, bestaand én nieuw. 

Innovatie (technische vernieuwing) is onmisbaar. Zonder technieken als zonnepanelen, de warmtepomp en de zonneboiler zou de energietransitie nog nauwelijks van de grond zijn gekomen. Ook in de toekomst zullen we zeker profiteren van technologische vernieuwingen, die nu nog in de kinderschoenen. Of die we nog helemaal niet kennen. Overigens betekent innovatie lang niet altijd dat we te maken hebben met een compleet nieuwe uitvinding. Soms kan een kleine aanpassing van een bestaand product of proces of de verbetering van het rendement een enorme stap vooruit zijn.

Bent u geïnteresseerd in innovatie? Wilt u meer weten over nieuwe technieken die ook úw woning duurzamer en comfortabeler maken? Op Zorgeloos Wonen vindt u onder het thema innovatie tientallen artikelen. De artikelen besteden aandacht aan actuele ontwikkelingen op het gebied van technologische vernieuwingen, maar ze geven ook achtergrondinformatie en praktische adviezen.