Een boek vol leuke en leerzame verhalen

Hoe Felix & Floor Feenstra energie ontdekken

 • 22/04/2020 10:30am
 • 1
 • 2 min.
 • Feenstra nieuwsredactie

De educatieve site Klimaatje van Installatiebedrijf Feenstra biedt leuke activiteiten in deze coronaperiode voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs. Kinderen vinden hier onder andere de verhalen van Felix & Floor, een quiz, kleurplaat, feiten en fabels én proefjes, die gaan over de zoektocht naar een duurzame toekomst. En nu heeft Feenstra speciaal in deze coronatijd de verhalen gebundeld tot een boekje ‘Felix & Floor en hun spannende zoektocht naar schone energie’.

Het boekje is samengesteld om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de thema’s van nu: duurzame energie en circulariteit. Feenstra ziet de jeugd als erfgenamen van onze aardbol. Om kinderen, leerkrachten, ouders en grootouders in deze coronaperiode inspiratie en afleiding te bieden geeft Feenstra 10.000 boekjes gratis weg. Als de boekjes niet meer beschikbaar zijn, worden zij digitaal aangeboden.

#0

Feiten en fabels over duurzaamheid

Dankzij de avonturen van Felix & Floor ontdekken kinderen stapje voor stapje wat duurzaamheid is. Dankzij hun vader, die allerlei experimenten uitvoert die vaak mislukken, leren ze hoe het niet moet. Het boekje heeft ook bij ieder hoofdstuk een pagina met leerzame feiten en fabels, waar volwassenen ook nog wat van opsteken. Via social media kunnen de kinderen mee doen met een klimaatwedstrijd. Na 22 mei worden de winnaars bekendgemaakt en prijzen uitgedeeld.

Nu iedereen wanneer dat kan thuis aan het werk is, is de uitdaging om de kinderen de hele dag te vermaken ook groter. We hopen dat Felix & Floor hierbij kunnen helpen. Feenstra wil graag een stapje extra doen om bewoners zorgeloos te laten wonen. Het boekje en de activiteiten zijn educatief, leuk en het is een leerzaam alternatief als de verveling toeslaat voor kinderen, ouders, grootouders en leerkrachten.
Adriaan Pietersma, directeur Feenstra

Contact met Feenstra pers & media

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

 • Yessica 6 maanden geleden

  Gravatar for Yessica

  Hallo,

  Waar kan het boekje worsen bestels?

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.