Elke dag warmetruiendag!

Verwarming laag en trui aan: voor 60% van de Nederlanders is het de hele winter Warmetruiendag’

 • 05/02/2020 10:19am
 • 0
 • 3 min.
 • Feenstra nieuwsredactie

De Nederlander heeft in bijna alle ruimtes in huis de verwarming aan. De meerderheid verwarmt de woonkamer, de keuken en de badkamer. Maar de kachel brandt ook in de hal, de slaapkamers en het toilet. Tijdens de Warmetruiendag op 7 februari gaat de verwarming (in principe) laag. Dat blijkt echter vaker te gebeuren. Maar liefst 60% van de respondenten geeft aan dat zij altijd of met regelmaat warmere kleren aantrekt in plaats van de verwarming hoger te zetten.

Welke ruimtes worden het meest verwarmd: 

Hoe besparen Nederlanders energie?

 •  (Geen) radiatorfolie
  73% maakt geen gebruik van radiatorfolie. Vooral bij nieuwere woningen heeft radiatorfolie geen nut. Maar bij niet of matig geïsoleerde woningen valt nog veel te winnen. Een trui aantrekken is misschien makkelijk, maar met het plaatsen van folie achter de radiatoren wordt de warmte in huis beter vastgehouden. Zo kun je heel eenvoudig besparen op stookkosten zonder kou te lijden.

 • Verwarming een graadje lager
  Mensen met een cv-installatie zetten een uur voor het slapen gaan de temperatuur lager (95%). 62% van de mensen die ’s nachts doorstoken geven aan dat zij vloerverwarming of lage temperatuur verwarming hebben. “Financieel gezien is dit verstandig. Want uitzetten betekent dat het systeem de volgende dag eerst weer op temperatuur moet komen en dat kost veel energie, en duurt vaak langer.”

 • (Stof)vrij?
  85% van de respondenten geeft aan dat gordijnen niet meer voor een radiator gehangen. Wat verstandig is omdat dit een besparing oplevert. Bij lamellenradiatoren kan ook stof nog enige invloed hebben op het resultaat. Af en toe de lamellen afstoffen helpt besparen.

Kosten verlagen door onderhoud?

Na een reguliere onderhoudsbeurt van de ketel werkt deze beter. Bij onderhoud van de ketel wordt de warmtewisselaar schoongemaakt, onderdelen die slijtage vertonen worden vervangen, waardoor de ketel weer beter presteert en minder energie verbruikt.

Contact met Feenstra pers & media

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.