Felix en Floor en de (foute) tijdlijn van energie

  • 22/04/2020 8:02am
  • 0
  • 2 min.
  • Feenstra nieuwsredactie

Energie. Vroeger, nu en in de toekomst. Hoe was het vroeger met ons energiegebruik en hoe doen we dat nu? En straks, in de toekomst? Wat doen we dan om energie op te wekken en ons huis warm te maken?

Door de mooie verhalen van hun oma weten Felix en Floor dat je nog niet eens zo heel lang geleden de woning niet met een cv-ketel kon verwarmen en als je ’s avonds wat licht in de woning wilde hebben, stak je een kaars aan. Dat was toen heel gewoon. 

Zo kwam de tweeling op het idee om alles eens op een rijtje te zetten. Hoe kookten en verwarmden mensen de afgelopen honderden jaren? Met wat voor soort energie en wat voor apparaten? Maar ook hoe we dat nu doen en hoe dat in de toekomst kan gaan.

Helaas hebben Felix en Floor het niet helemaal goed gedaan, ze hebben vijf foutjes gemaakt in de volgorde. Weet jij wel wat de juiste volgorde is in de tijdlijn van energie? Bij de verschillende jaartallen staat een blauwe cirkel. Hier kun je met een krul aangeven of iets op de juiste plek. Staat het niet op de juiste plaats, zet dan een kruisje.

Oplossing

Is het jou gelukt de tijdlijn van energie in de goede volgorde te zetten? Vader Feenstra heeft er ook naar gekeken. Klik om te kijken of jij dezelfde fouten hebt ontdek als de professor. Het zijn er in totaal vijf.

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.