Geef radiatoren de ruimte

Zet geen spullen op of tegen de radiatoren. Een radiator kan nauwelijks tot geen warmte afgeven als er spullen op of tegenaan staan. Zorg er daarom voor dat uw radiatoren ‘vrij’ zijn. Plaats dus geen bank voor uw radiator en laat er geen spullen op slingeren.

Meer over energie besparen

Mike  Bodde

Meer van Mike Bodde

— Service Technicus

Mike Bodde (1986) was tot de zomer van 2018 servicetechnicus bij de afdeling Utiliteiten van Feenstra. De grotere ketelhuizen kenden geen geheimen voor hem. Wanneer Mike voor een storing werd opgeroepen zaten tientallen woningen zonder warmte of warm water en onder deze druk functioneerde Mike het beste. 

Mike  Bodde

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

  • Ruud Maltha 3 maanden geleden

    Gravatar for Ruud Maltha

    In veel woonkamers is het plaatsen van een bank voor de radiator vaak de beste plaats. Het advies is te simpel. Het gaat om de vrije stroming. Een bank op 20 cm voor de radiator waarvan de onderkant open is zodat de lucht er onder door kan geeft een prima doorstroming. Je verliest wel de directe stralingswarmte maar door de schoorsteenwerking is de luchtstroom sterker. Bij verwarming die op lage temperatuur blijft is de stralingswarmte veel lager dan de covectiewarmte.

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.