Led in de kerstboom

De kerstdagen staan voor de deur. Donkere dagen, waarop we onze huizen graag verlichten. Wanneer u led-verlichting gebruikt, bespaart u energie. Dit geldt ook voor de kerstverlichting. Let er wel op dat u alleen goedgekeurde kerstverlichting gebruikt en laat deze alleen branden wanneer u thuis (en wakker) bent. De brandweer heeft jaarlijks haar handen vol aan brandjes die ontstaan door het gebruik van niet gekeurde kerstverlichting. Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat ruim 17% van alle onderzochte kerstverlichting onveilig is en voor gevaarlijke situaties zorgt.

Uit dit onderzoek komt tevens naar voren dat het verstandig is om de traditionele 230V verlichting door nieuwe kerstverlichting te vervangen. De adapters en transformators van de moderne ledlampen zijn stukken veiliger als de traditionele kerstlampen, welke vaak voor kortsluiting en gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Meer brandveiligheid-tips

Mike  Bodde

Meer van Mike Bodde

— Service Technicus

Mike Bodde (1986) was tot de zomer van 2018 servicetechnicus bij de afdeling Utiliteiten van Feenstra. De grotere ketelhuizen kenden geen geheimen voor hem. Wanneer Mike voor een storing werd opgeroepen zaten tientallen woningen zonder warmte of warm water en onder deze druk functioneerde Mike het beste. 

Mike  Bodde

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.