Ontwikkelingen gaan snel, maar bewustzijn groeit langzaam.

Energietransitie is meer dan de techniek volgen

Mirjam Visser, senior communicatieadviseur bij Feenstra is een echte alpha met voorliefde voor techniek. Wat haar zo boeit aan het tijdsgewricht waarin we verkeren?

De energietransitie is meer dan de techniek volgen. We staan aan de vooravond van grote veranderingen. Of we willen of niet, bij het oude zal het niet blijven. In de overgangsfase waarin we nu terecht komen, komt ‘oud’ en ‘nieuw’ samen: oude oplossingen moeten samen werken met nieuwe methodes."

Als jonge twintiger vond ik de hele klimaatdiscussie niet interessant. Ik merk dat ik door alle indrukken, verhalen en artikelen steeds bewuster met die ‘nieuwe’ wereld bezig ben. Hoe nemen we bewoners mee in de energietransitie? Ontwikkelingen gaan snel, maar bewustzijn groeit langzaam. We zullen anders moeten (na)denken, ook over een periode waarin we er wellicht zelf niet meer zijn.

En wat die nieuwe wereld is? Daar komen we samen stap voor stap steeds beter achter. Fossiele brandstoffen bewegen zich richting de uitgang. Techniek helpt ons daarbij.”

Mirjam Visser

Meer van Mirjam Visser

— Senior Communicatieadviseur

Mirjam Visser is sinds november 2014 werkzaam bij Feenstra. Haar focus ligt bij externe communicatie, pers- en mediabeleid en reputatiemanagement. Al sinds haar vroege jeugd zit het communicatievak in haar bloed. De juf op de lagere school kon haar niet blijer maken dan met het schrijven van een opstel. Later kwam daar de techniek bij. Via technisch georiënteerde werkgevers als Stork en VolkerWessels rolde Mirjam de installatiewereld in.

Mirjam Visser
Contact met Feenstra pers & media

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.