Tip van de Vakman: De planeet redden, Oekraïne helpen én geld besparen

Iets goeds doen is soms heel simpel
Lex Konijn

- Service- en onderhoudsmonteur

Lex Konijn (1993) is sinds 2019 in dienst bij Feenstra. Hij houdt zich voornamelijk bezig met reparatie en onderhoud van cv-ketels, maar Lex is niet van plan het daarbij te laten. Net als Feenstra vindt hij het belangrijk dat hij zich blijft ontwikkelen. Zo wil hij zich in de toekomst ook graag richten op onderhoud en service aan warmtepompen. Naast de technische uitdagingen vindt Lex het persoonlijk contact met de meest uiteenlopende mensen een belangrijk aspect van zijn werk. In zijn vrije tijd is hij een enthousiast sporter en probeert hij elke dag volop van het leven te genieten. 


Wat vindt u van dit artikel?


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Okko P. Bekker
  Okko P. Bekker 6 maanden geleden

  Graag zou ik mee willen doen met de verduurzaming, maar helaas woon ik in een huurhuis en de huiseigenaar is, geloof ik, niet van plan geld uit te geven voor het milieu, maar alleen als hij er zelf beter van wordt !
  De CV-installatie in mijn huis heb ik zelf aan laten leggen en onlangs is er door Feenstra een nieuwe(huur)ketel geplaatst, waarvoor ik ook zelf de benodigde afvoer-pijp heb bekostigd. U ziet, dat ik niet direct op de kosten bezuinig, maar dat mijn huiseigenaar zich er weinig aan gelegen laat liggen ! Wij proberen zoveel mogelijk op de energie te bezuinigen, maar de rek is er nu wel zo'n beetje uit, hoor !!

 • Gravatar for arie Hulshof
  arie Hulshof 6 maanden geleden

  zonnepanelen aanschaffen voor een warmtepomp (we hebben al zonnepanelen voor de rest, zelfvoorzienend) heeft dat financieel zin? Je kunt immers de stroom van de zonnepanelen praktisch nooit rechtstreeks voor de warmtepomp gebruiken. Want na 2024 wordt het salderen afgebouwd.

  • Gravatar for anjowiering@hotmail.com
   [email protected] arie Hulshof 6 maanden geleden

   Veel denken over oplossingen gaat nog uit van de oude prijzen voor energie. De hele markt staat eigenlijk op zijn kop nu, veel meer oplossingen zijn nu economisch rendabel!
   Het probleem van het gebruiksmoment voor warmte, wat u hier schetst bijvoorbeeld: Met een flink buffervat, wat de wp overdag opwarmt en je s'nachts weer met de wp leegtrekt? Met een warmtezoutopslagsysteem kan je dat zelfs door de jaargetijden heen toepassen. Ik heb dat idee nog niet uitgewerkt gezien en gezien de investering was het nooit leuk. Maar nu?