Menu

Boiler

Boiler voor warm water

Warm water in badkamer en/of keuken maar geen combi-ketel? Duurt het lang voor het warme water in de keuken is of graag direct kokend water uit de kraan? Dan biedt een boiler of geiser uitkomst. Bij een boiler wordt het warme water constant op temperatuur gehouden in het voorraadvat, waardoor u direct van warm water kunt genieten. Bij voldoende capaciteit kan een elektrische boiler meerdere tappunten tegelijkertijd verwarmen. Voor alle situaties heeft Feenstra een geschikte boiler. En bij Feenstra kunt u een boiler kopen of een boiler huren.

Vrijblijvend advies aanvragen

Voordelen elektrische boiler

 • Direct warm water; geen verspilling koud water
 • Verkrijgbaar van 4 tot 150 liter inhoud
 • Meerdere tappunten bij voldoende capaciteit
 • Geen risico koolmonoxidevergiftiging
 • Weinig warmwater verlies
 • Kan overal geplaatst worden
  waar elektra en water is
boiler elektrisch

Elektrische boiler

Een elektrische boiler verwarmt het water door een elektrisch verwarmingselement. Hierdoor is de temperatuur van het warme water zelf in te stellen. De thermostaat in de elektrische boiler meet constant hoe warm het water is. Zodra uw water onder de ingestelde temperatuur komt, begint het verwarmingselement weer te werken, zodat het water de gewenste warmte houdt. Voordeel van een elektrische boiler is dat deze overal geplaatst kan worden, als er maar elektriciteit en water is.

Assortiment elektrische boilers

Hoe werkt een boiler?

Een boiler heeft een voorraadvat waar het warme water in bewaard wordt. Het voorraadvat kan in grootte verschillen, zo heeft een keukenboiler een kleinere opslag dan een badkamerboiler, om de simpele reden dat de douche en/of bad meer warm water vergt. De boiler levert niet het warme water wat er aan liters in het voorraadvat zit, maar een veelvoud daarvan. Dit komt omdat het warme water uit het voorraadvat altijd wordt gemengd met koud water voor een optimale temperatuur, voordat het uit de kraan komt. Ook hebben we kleine boilers in ons assortiment die kokend water uit de keukenkraan kunnen leveren.

Gasboiler

Gasboilers zijn onder te verdelen in 'open' en 'gesloten' toestellen. Een 'open' toestel staat in open verbinding met de ruimte waarin deze is geplaatst. Bij onvolledige verbranding van gas kan koolmonoxide (CO) vrijkomen. Indien CO in te hoge concentraties de ruimte binnendringt bestaat de kans op koolmonoxidevergiftiging. Jaarlijks maken koolmonoxide-incidenten veel onnodige slachtoffers. Feenstra heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom raden wij u aan uw 'open' gasboiler te vervangen door een elektrische boiler. Bij een elektrische boiler is geen ventilatie of afvoer van gassen nodig. Zo loopt u geen risico op koolmonoxidevergiftiging.

Twijfelt u over uw huidige boiler? Vraag vrijblijvend advies aan onze technisch adviseur.

Boiler advies aanvragen

 

Boiler onderhoud

De elektrische boiler is een onderhoudsvrij toestel maar voor de volgende type boilers kunt u een aanvullend serviceabonnement afsluiten:

 • Indirect gestookte boiler (aangesloten op solo ketel)
 • Gesloten gasgestookte boiler
 • Zonneboiler
 • Warmtepompboiler

Onderhoud boiler