Subsidie zonneboiler

Zonneboiler subsidie 2021

Een zonneboiler verwarmt tapwater met zonlicht. Een zonneboilercombi zorgt ook voor verwarming. Door het gebruik van een zonneboiler verbruikt u geen gas en is er minder CO2 uitstoot. Daardoor is een zonneboiler een vorm van groene energie en een duurzame investering. Vanuit de Rijksoverheid worden subsidies verstrekt om duurzame energie initiatieven te promoten. Ook in 2021 kunt u gebruikmaken van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), waar ook de subsidie voor warmtepompen onder valt.

De subsidie voor zonneboilers zorgt voor een aanzienlijke verlaging op de totale aanschafprijs. Dit voordeel kan oplopen tot wel € 2000,-. De zonneboiler subsidie is geldig voor zowel consumenten, zakelijke sector als gemeenten. 

Zonneboiler advies aanvragen

 

Zonneboiler CBSolar Feenstra

Wanneer kunt u gebruik maken van de zonneboiler subsidie?

 Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor zonneboilers in 2021 moet de zonneboiler voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De zonneboiler staat in Nederland, is nieuw, geïnstalleerd en in gebruik genomen en op het betaalbewijs staat uw naam.
  • De zonneboiler is (onderdeel van) een warm tapwatertoestel  al dan niet in combinatie met een verwarmingstoestel en is voorzien van een etiket, productkaart en technische documentatie.
  • De zonneboiler heeft een totale apertuuroppervlakte van ten hoogste 200 m2.
  • De zonneboiler staat op de lijst van boilers die in aanmerking komen voor subsidie. Als een zonneboiler nog niet op de lijst staat dan kan de RVO het apparaat controleren en als blijkt dat ze aan alle eisen voldoen toevoegen aan de apparatenlijst. Vervolgens kunt u dan alsnog subsidie aanvragen. 
  • U vraagt de subsidie bij het ISDE binnen 6 maanden na aanschaf aan en installatie aan en de zonneboiler staat er nog binnen het jaar na de datum van de subsidiebeslissing.
thema-zon

Waarom is er subsidie voor zonneboilers?

De Rijksoverheid wil duurzame manieren om te verwarmen en warm water te gebruiken stimuleren. Een financiële prikkel in de vorm van subsidie kan hierbij helpen. Doordat er geen aardgas wordt gebruikt bij een zonneboiler met collectoren, wordt energie bespaard en schadelijke CO2-uitstoot teruggedrongen.

De Investeringssubsidie duurzame energie is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is verantwoordelijk voor de uitvoering. De ISDE komt voort uit het Energieakkoord. De meerjarige regeling startte in 2016 en loopt tot en met 2030. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt. Voor 2021 is het budget voor verschillende duurzame oplossingen op € 164 miljoen gesteld.

Ook interesse in duurzame energie?

Zonneboiler advies

Zonneboiler financieren

Er zijn verschillende mogelijkheden om de voorfinanciering van een zonneboiler mogelijk te maken. Hierdoor kunt u ook zonder eigen vermogen gelijk al beginnen met besparen. Hierbij kunt u denken aan de Energiebespaarlening waar u tegen een lage rente tot € 25.000 kunt lenen. Of denk aan het laten meefinancieren van een nieuwe zonneboiler in uw hypotheek. Hierdoor profiteert u van de hypotheekrenteaftrek.

Duurzame financiering op een rij

Zonneboiler

Onze certificeringen voor zonne-energie

  • Zonnekeur Feenstra
  • VCA veiligheids checklist aannemers
  • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
  • Install Q