Menu

Onderhoud

Met vakkundig onderhoud voorkomt u storingen en bent u zeker van een veilige en energiezuinige werking van uw boiler of geiser.

Boiler onderhoud

De elektrische boiler is een onderhoudsvrij toestel maar voor de volgende type boilers kunt u een aanvullend serviceabonnement afsluiten:

  • Indirect gestookte boiler (aangesloten op solo ketel)
  • Gesloten gasgestookte boiler
  • Zonneboiler
  • Warmtepompboiler

Onderhoud boiler

Geiser onderhoud

In tegenstelling tot een elektrische boiler, verwarmt de geiser het water door middel van gasverbranding. Als de geiser niet regelmatig wordt onderhouden kan dit het verbrandingsproces beïnvloeden. Buiten uw veiligheid heeft dit ook invloed op uw portemonnee. De geiser verbruikt immers steeds meer energie om het water te verwarmen.

Onderhoud geiser 

 

Open toestellen risico voor uw veiligheid

Jaarlijks worden duizenden mensen het slachtoffer van koolmonoxidevergiftiging. Met name open toestellen zijn relatief vaak de oorzaak van koolmonoxide-incidenten. De reden hiervoor is dat open toestellen zuurstof onttrekken uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt en koolmonoxide direct de woon- en leefruimte in kan komen. Feenstra ziet dit als een risico voor uw veiligheid en heeft daarom vanaf heden besloten geen open toestellen meer te plaatsen of te verkopen. Daarnaast worden servicecontracten voor een open toestel niet meer aangeboden. Wel biedt Feenstra eenmalige dienstverlening voor onderhoud of het verhelpen van een storing. Onderhoud en service aan open toestellen wordt geboden zolang er onderdelen beschikbaar zijn en de installatie voldoet aan de voorwaarden voor veiligheid en er een CO-melder aanwezig is of wordt geplaatst.