Menu

Het vermogen van uw cv-ketel

U wilt een nieuwe cv-ketel aanschaffen die zuinig is en uw woning aangenaam verwarmt. De temperatuur en de druk waarmee het water uit uw kraan stroomt moet goed zijn. Kortom, u wilt een nieuwe cv-ketel aanschaffen die voldoet aan al uw wensen. Dan is goed advies geen overbodige luxe. Feenstra helpt u graag verder. Het aanbod is groot. Om u daarbij te helpen, hebben wij de Ketelkiezer ontwikkeld. Aan de hand van een paar vragen, krijgt u direct online advies.

Het advies is afgestemd op uw persoonlijke situatie en houdt o.a. rekening met:

Uw type woningAppartementTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Vermogen van de ketel: 17 - 23 kW 20 - 28 kW 26 - 30 kW > 30 kW
Wensen comfort warm water:
CW-waarde 3 4 5 6
Hoeveel warm water gebruikt u op het zelfde moment? + ++ +++ ++++
Op hoeveel plaatsen tegelijk wilt u warm water? 1 1 1 2
Geschikt voor: cw waarde douche Feenstra cw waarde douche bad Feenstra cw waarde stort douche bad Feenstra cw waarde stort douche bad Feenstra


 

Uw wooncomfort wordt uitgedrukt in CW waarden

Om het onderscheid in vermogen van de cv-ketels te kunnen uitdrukken, zijn cv-ketels onderverdeeld in CW waarden. Deze afkorting staat voor Comfort Warmwater. Het getal daarachter geeft een klasse aan. Hoe hoger deze waarde is, hoe meer warm water de ketel kan leveren per minuut. Deze CW waarden zijn vastgesteld door Stichting Gaskeur. 

Voor de CW waarde wordt gekeken naar diverse meetbare prestaties van de cv-ketel:

  1. Hoe snel is een bad van 100 liter vol?
  2. Hoeveel liter warm water van 40° Celsius komt er per minuut uit de douche?
  3. Hoeveel liter warm water van 60° Celsius komt er per minuut uit de (keuken)kraan?
  4. Is het warm water geschikt voor keuken, douche en/of bad (al dan niet tegelijkertijd)?
CW
waarde
Keteltabel icoon bad vol Keteltabel icoon 40graden Keteltabel icoon 60graden Keteltabel icoon kraan Keteltabel icoon douche Keteltabel icoon bad Tegelijkertijd
warm water
CW3 12 minuten 10 liter p/min  6 liter p/min       niet tegelijk
CW4 11 minuten 13 liter p/min   8 liter p/min       niet volledig
CW5   6 minuten 17 liter p/min 10 liter p/min       beperkt
CW6   5 minuten 20 liter p/min 12 liter p/min       volledig

 

Nieuwe cv-ketel huren of kopen

Een nieuwe cv-ketel aanschaffen is geen goedkope uitgave, maar het kan zich snel terugverdienen. Indien u opziet tegen de kosten van een nieuwe cv-ketel kopen biedt Feenstra u ook de mogelijkheid tot het huren van uw nieuwe cv-ketel. Voor nog geen euro per dag verzekert Feenstra u van warmte en warm water.

De kosten van een nieuwe cv-ketel

De prijzen van nieuwe cv-ketels lopen uiteen. Afhankelijk van het type, vermogen en merk betaalt u meer of minder. Als u kiest om bij  Feenstra een nieuwe cv-ketel aan te schaffen bieden wij u een all-in prijs. Voor u tot aankoop van uw nieuwe cv-ketel overgaat kijkt onze technisch adviseur naar uw huidige situatie en vraagt naar uw wensen. Belangrijk zijn onder andere: de dikte van de leidingen, rookgasafvoer, tappunten en de plaats in huis. Op basis hiervan maken wij een offerte. Kortom, de kosten van een nieuwe cv-ketel aanschaffen zijn per huishouden verschillend.

Bekijk alle cv-ketels