Cv-ketel advies

Advies over een nieuwe cv-ketel

Een nieuwe cv-ketel kiezen, dat doet u niet elke dag. Hoe wordt u wijs uit de vele merken, typen en modellen? Met welk model bent u het voordeligst uit? U kiest misschien al snel voor een cv-ketel met een hoge capaciteit, maar een ketel met overcapaciteit pakt uiteindelijk juist niet rendabel uit. Daarom is vakkundig cv-ketel advies zo belangrijk. Bij Feenstra kunt u zelf kiezen op welke manier u advies wilt: online of persoonlijk.

Maak zelf uw keuze

Heeft u al een cv-ketel op het oog? Of wilt u advies op maat? Maak dan hier uw keuze.

Uw cv-ketel vervangen
Naar de webshop

Ontvang vrijblijvend advies

Doe de Ketelkiezer

Cv-ketels zijn er in allerlei soorten en maten. Beantwoord vier eenvoudige vragen en u weet direct welke cv-ketel voor u geschikt is.

1/4
1 2 3 4
Nog niet alle vragen zijn beantwoord
Een ogenblik geduld a.u.b.
 • Onafhankelijk en eerlijk advies
 • Gecertificeerde vakmannen
 • Altijd inclusief installatie
 • Uitsluitend A-merken in ons assortiment

Hr-ketel kiezen op basis van merk

U heeft momenteel een A-merk cv-ketel en bent hier meer dan tevreden over. Helaas is de verwarmingsketel inmiddels aan vervanging toe en het liefst kiest u weer voor dit merk. In onze shop selecteert u eenvoudig de cv-ketelfabrikant die uw voorkeur heeft.

Naar de A-merkketels

Cv-ketel advies
Cv-ketel kiezen

Cv-ketel kopen of huren

Bij de aanschaf van een nieuwe cv komen veel keuzes kijken. Bij Feenstra kunt u ook nog eens kiezen of u uw nieuwe cv-ketel koopt of huurt. U kiest wat het beste bij u en uw situatie past. Wat u ook kiest, uw nieuwe ketel wordt altijd vakkundig geïnstalleerd. Twijfelt u tussen kopen of huren?

Kopen of huren?

Hr-ketels inclusief installatie

Bij aanschaf van een nieuwe hr-ketel is de installatie bij Feenstra altijd inclusief. Met onze cv-ketel installatie bent u er zeker van dat een ervaren vakman de ketel veilig monteert en de hr-ketel energiezuinig werkt.

Alles over installatie door Feenstra

nieuwe cv
cv advies

Meest bestelde cv-ketels

Elk jaar kopen duizenden huishoudens een cv-ketel bij Feenstra. Dat geeft ons een goed beeld van welke cv-ketels veel verkocht worden. Dit zegt veel over hoe tevreden mensen met een bepaalde ketel zijn. Daarom hebben wij de meest bestelde cv-ketels voor u op rij gezet.

Bekijk de meest bestelde cv-ketels

Welke cv-ketel heb ik nodig?

U wilt een nieuwe cv-ketel aanschaffen die zuinig is en uw woning aangenaam verwarmt. De temperatuur en de druk waarmee het water uit uw kraan stroomt moet goed zijn. Het is dus belangrijk een hr-ketel te vinden die aansluit bij uw wensen en uw situatie. Daarom moet u goed op de volgende zaken letten:

 • De grootte van uw woning: een groter huis behoeft een hoger vermogen
 • De staat van uw woning: een goed geïsoleerd vraagt minder capaciteit dan een slecht geïsoleerde woning
 • Uw badkamer: heeft u een gewone douche, stortdouche en/of een bad?
 • Uw wens op het gebied van Comfort Warmwater (CW waarde); hoe snel wilt u dat uw bad vol is?
 • De samenstelling van uw gezin: hoeveel warm water u gebruikt op hetzelfde moment?
 • Op hoeveel plaatsen tegelijk wilt u warm water?

Wilt u de beste ketel kiezen voor uw woning, maar denkt u: beter meer vermogen dan te weinig? Dat is zonde! Uw woning wordt hierdoor niet sneller warm. Dit kost alleen meer gas, waardoor u onnodig teveel betaalt aan energiekosten. Daarnaast is de ketel dan alleen maar duurder, dan een ketel met minder vermogen. Start de Ketelkiezer voor online advies op maat voor de beste cv-ketel voor uw huishouden.

Start de Ketelkiezer

Nieuwe cv-ketel of warmtepomp?

Steeds meer mensen die bij Feenstra komen voor cv-ketel advies, twijfelen tussen een cv-ketel en een warmtepomp. We zitten immers midden in een energietransitie, en alternatieve technologieën als de warmtepomp zijn sterk in opkomst. Of u beter een cv-ketel of een warmtepomp kunt afschaffen, hangt af van uw situatie. Wij denken graag met u mee, en kunnen u zowel cv-ketel advies als warmtepomp advies op maat geven. Is een (hybride) warmtepomp nu niet de beste optie, maar op termijn misschien wel, dan kunt u ook kiezen voor een flexibele oplossing. Als u een cv-ketel huurt zit u er niet aan vast en kunt u wanneer u maar wilt overstappen op een warmtepomp.

Meer over warmtepompen

warmtepomp advies

Certificeringen verwarming

 • 4scios
 • KM kiwa vgm 260x100
 • KvINL
 • KOMO instal
 • Meer met Minder Energie
 • VCA veiligheids checklist aannemers