Buitencamera

Interesse in een beveiligingscamera buiten?

Een inbreker kan in gemiddeld 30 seconden binnenkomen. Daarom is het ontzettend belangrijk om uw huisbeveiliging goed op orde te hebben. De twee belangrijkste elementen van huisbeveiliging zijn sloten van een hoge kwaliteit en een betrouwbaar beveiligingssysteem. Met de gecertificeerde alarmsystemen en beveiligingscamera’s van Feenstra kunt u met een veilig gevoel de deur uit.

Advies voor buitencamera's aanvragen

Buitencamera

 • Professionele installatie
 • Bekabelde systemen en daardoor niet hackbaar
 • Gecertificeerde 4MP Full HD camera’s
 • Eenvoudige bediening via de app

Hoe werkt een buitencamera?

Als u kiest voor een buitencamera van Feenstra dan wordt deze door onze gecertificeerde monteurs professioneel aangesloten met bekabelde systemen waardoor ze niet via WiFi te hacken zijn. Onze camera’s maken gebruik van een eigen Internet Protocol (IP/PoE) netwerk waarin de opgenomen beelden op een speciale recorder bij u lokaal opgeslagen worden. Hierna is het mogelijk om deze beveiligde camerabeelden via een computer, smartphone of tablet via de app live te bekijken en terug te kijken. 

Welke buitencamera past bij u?

Bij ons kunt u kiezen uit 2 basispakketten, CameraCompleet en CameraRoyaal. Aan beide pakketten kunnen extra onderdelen worden toegevoegd. Op deze manier is het helemaal opgebouwd zoals u het graag wil, en kan het door onze monteur vakkundig geïnstalleerd worden. De camera's zijn spatwaterdicht en daarom zowel voor binnen als buiten te gebruiken.  

Bekijk onze camerapakketten

Buitencamera installeren

Waar is een buitencamera het beste te plaatsen?

Uiteraard wilt u met zo weinig mogelijk camera’s zo veel mogelijk beelden verkrijgen. Daarom is de locatie van de camera's erg belangrijk. Bij een poging tot inbraak wilt u zien vanaf welke kant de inbrekers zijn gekomen én aan welke kant ze weer verdwijnen. Feenstra geeft u voorafgaand aan de installatie graag advies over de plek van de camera's. Daarnaast zorgen we ervoor dat de kabels zo veilig mogelijk worden weggewerkt bij de montage. Bij het installeren van de buitencamera's letten wij onder andere op de volgende punten:

 • De camera’s zijn goed in het zicht zijn en vallen op; dit schrikt inbrekers af
 • Lichtinval en zonlicht, voor de scherpste beelden
 • De privacyregels die gelden in uw gemeente 
 • De hoogte van de camera’s; zodat er niet alleen te zien is dat er iemand loopt, maar ook wie er loopt

Let op deze 4 punten bij de aanschaf van een bewakingscamera buiten:

1. Kiezen tussen een bedrade buitencamera of een wifi buitencamera

Feenstra staat voor het waarborgen van de veiligheid van alles wat met beveiliging te maken heeft. Dit is de reden dat wij alleen gecertificeerde bedrade beveiligingscamera’s installeren. Bekabelde varianten zijn namelijk veiliger en betrouwbaar dan het gebruik van wifi camera’s. Een wifi camera werkt draadloos en maakt gebruik van internet via een wifi netwerk. Dit is makkelijker te hacken door buitenstaanders.

2. De voordelen van IP buitencamera's

Met onze IP camera's kunt u via een app live meekijken met de beelden. Ook kunt u ook de IP camerabeelden die tot 2 weken worden opgeslagen, terugkijken op de recorder. Onze monteur installeert de camera zodat hij pas opneemt bij beweging. Maar met een simpele druk op de knop kunt u een opname starten wanneer u iets verdachts ziet of als u van tevoren weet hoe laat u een opname wilt hebben. Ontzettend handig als u verdachte dingen nogmaals wilt analyseren of terugkijken.

3. Buitencamera met nachtzicht

Zowel het CameraCompleet pakket als het CameraRoyaal pakket hebben nachtzicht. Dit houdt in dat er ook in het donker, in de nacht, goed zichtbaar beeld wordt opgenomen. Dit gebeurt door middel van een ingebouwde infraroodsensor die het mogelijk maakt om bij volledige duisternis afstanden tot zo’n 30 meter te overzien.

4. Buitencamera met zoom

Door gebruik te maken van optische zoom bewegen de lensdelen waardoor het mogelijk is om de lens juist verder weg of dichterbij te laten bewegen. Het voordeel van optische zoom ten opzichte van digitale zoom is dat er geen pixels verloren gaan. De beeldkwaliteit blijft dus gelijk. Het CameraCompleet pakket maakt geen gebruik van optische zoom, het CameraRoyaal pakket wel. 

Buitencamera met motion detection

Onze buitencamera's maken gebruik van motion detectie. Dat is een softwarematige bewegingsdetectie: ziet de software een verandering in het beeld, dan gaat hij opnemen. Zo weet u zeker dat er bij een poging tot inbraak beelden gemaakt worden.

Maak uw keuze uit de beste buitencamera's

CameraCompleet

Camera Compleet

Vanaf 33,15 per maand

Keuze uit Bullet en Eyeball camera's (3MP) IR 30 meter, nachtzicht 0 Lux 1 TB geheugen recorder Bedraad systeem Incl. 24/7 all-in service & onderhoud Nu tijdelijk de eerste 3 maanden 50% korting!

Bekijk het hele pakket

Meest gekozen

CameraRoyaal

Camera Royaal

Vanaf 36,50 per maand

1 Bullet + 1 Eyeball camera (4MP) Camera met 2.7 - 13.5 mm motorzoom IR 50 meter, nachtzicht 0 Lux 1 TB geheugen recorder Bedraad systeem Incl. 24/7 all-in service & onderhoud Nu tijdelijk de eerste 3 maanden 50% korting!

Bekijk het hele pakket

CameraCompleet

Camera Compleet

Vanaf 33,15 per maand

Keuze uit Bullet en Eyeball camera's (3MP) IR 30 meter, nachtzicht 0 Lux 1 TB geheugen recorder Bedraad systeem Incl. 24/7 all-in service & onderhoud Nu tijdelijk de eerste 3 maanden 50% korting!

Bekijk het hele pakket

Meest gekozen

CameraRoyaal

Camera Royaal

Vanaf 36,50 per maand

1 Bullet + 1 Eyeball camera (4MP) Camera met 2.7 - 13.5 mm motorzoom IR 50 meter, nachtzicht 0 Lux 1 TB geheugen recorder Bedraad systeem Incl. 24/7 all-in service & onderhoud Nu tijdelijk de eerste 3 maanden 50% korting!

Bekijk het hele pakket

Kiezen voor een draadloze buitencamera?

Feenstra is een beveiligingsbedrijf en moet de veiligheid waarborgen van alles wat met beveiliging te maken heeft. Feenstra installeert daarom enkel gecertificeerde bedrade beveiligingscamera's, die louter voor het bewaken van uw woning en eigendommen zijn. Deze zijn veiliger en betrouwbaarder dan draadloze en makkelijk hackbare wifi buitencamera’s. 

Soorten camera's vergelijken

Privacywetgeving voor buitencamera's

Er gelden voor het ophangen van bewakingscamera’s buiten een aantal regels. Onze beveiligingsmonteurs houden daarom altijd rekening met de volgende punten:

 • Plaatsing van de camera’s op privé of publiek domein
 • Iedereen die gefilmd kan worden moet hierover worden medegedeeld. Dit kan ook door middel van een pictogram.
 • Wat is het voorgenomen doel en klopt het aantal camera’s hierbij?
 • Moet de plaatsing van de camera’s aangeven worden bij de Privacy Commissie?

Kosteloos advies van een beveiligingsexpert

Wij kunnen ons voorstellen dat u bij het aanschaffen van een buitencamera advies wilt van een expert. Wij bieden u graag kosteloos advies op maat aan, zodat we samen tot een passende oplossing voor uw woning komen. Wilt u advies, laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op over buitencamera's en uw wensen met betrekking tot huisbeveiliging. 

Vrijblijvend advies buitencamera

Feenstra huisbeveiliging certificeringen

 • Feenstra Meldkamer Pac
 • KM req 260x100
 • Borg certificaat beveiliging
 • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
 • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra